Tepsiben sült marha sok hagymával, tunkolni való sűrű szafttal: szétomlik a hús a szádban
A tepsiben, zamatos szaftban sült marha gazdag ízvilágú fogás, ami hihetetlen puha lesz.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Ne ragadj le mindig a csirkehúsnál, ha a hétvégi menüt tervezed! A marhahús kitűnő fehérje-, B12-vitamin- és cinkforrás, ráadásul hihetetlenül finom ebéd lehet belőle. Sütőben sütve egyáltalán nincs vele macera, kevés előkészítés után csak bepakolod a hozzávalókat egy tepsibe, és időnként ránézel a húsra. Közben az ízek jól összeérnek. Érdemes nem túl zsíros marhahúsból készíteni, a comb remek választás lehet.
Tepsis hagymás marhahús
Hozzávalók:
tepsis-h
- 80 dkg marhahús
- 2 fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst alaposan mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel, majd vágd fel egy centi vastag szeletekre. Egy serpenyőben hevíts kevés zsiradékot, és süsd a hús mindkét oldalát három-három percig. A zsírjával együtt öntsd egy tűzálló tálba. Szórd meg rozmaringgal, sóval, borssal, rakd rá a karikákra vágott hagymákat, a fokhagymagerezdeket, és önts a szeletek alá kevés vizet.
Fóliázd le, és tedd a forró sütőbe. Süsd a marhaszeleteket másfél-két órán át, közben forgasd át többször mindegyiket. Amennyiben kell, sütés közben pótold a vizet, és kóstolgasd, szükség esetén dobj hozzá fűszert. Ellenőrizd, mielőtt kiveszed a sütőből, akkor van kész, ha puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Tálaláskor a hagymás szaftot kanalazd a hússzeletekre.
Ha van időd, a zöldséges burgundi marharagut is feltétlenül készítsd el, megéri a fáradságot!
Még több recept