Tepsiben sült marha sok hagymával, tunkolni való sűrű szafttal: szétomlik a hús a szádban
A tepsiben, zamatos szaftban sült marha gazdag ízvilágú fogás, ami hihetetlen puha lesz.

tepsis-hagymas-marha
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Megköti a vizet és nyugtatja az érzékeny bőrt a kolloid zab: ezért jobb, mint a sima »

Megvan a szezon kedvenc karcsúsító ruhadarabja: a húzott derekú felső most nagyon divatos »

Haslapító, fogyást segítő pilates 10 percben: kezdőknek is hatásos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne ragadj le mindig a csirkehúsnál, ha a hétvégi menüt tervezed! A marhahús kitűnő fehérje-, B12-vitamin- és cinkforrás, ráadásul hihetetlenül finom ebéd lehet belőle. Sütőben sütve egyáltalán nincs vele macera, kevés előkészítés után csak bepakolod a hozzávalókat egy tepsibe, és időnként ránézel a húsra. Közben az ízek jól összeérnek. Érdemes nem túl zsíros marhahúsból készíteni, a comb remek választás lehet. 

Tepsis hagymás marhahús

Hozzávalók:

tepsis-h

  • 80 dkg marhahús
  • 2 fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst alaposan mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet papírtörlővel, majd vágd fel egy centi vastag szeletekre. Egy serpenyőben hevíts kevés zsiradékot, és süsd a hús mindkét oldalát három-három percig. A zsírjával együtt öntsd egy tűzálló tálba. Szórd meg rozmaringgal, sóval, borssal, rakd rá a karikákra vágott hagymákat, a fokhagymagerezdeket, és önts a szeletek alá kevés vizet.


Fóliázd le, és tedd a forró sütőbe. Süsd a marhaszeleteket másfél-két órán át, közben forgasd át többször mindegyiket. Amennyiben kell, sütés közben pótold a vizet, és kóstolgasd, szükség esetén dobj hozzá fűszert. Ellenőrizd, mielőtt kiveszed a sütőből, akkor van kész, ha puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Tálaláskor a hagymás szaftot kanalazd a hússzeletekre. 
Ha van időd, a zöldséges burgundi marharagut is feltétlenül készítsd el, megéri a fáradságot!

Ezt is szeretjük