Fokhagymás tejben pácolt, tepsis csirkemáj: paradicsommal még finomabb
Ha tepsiben sütöd a májat, nem fog fröcsögni, nem úszik az olajban, és fantasztikusan puhára sül.

tepsis-paradicsomos-maj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemáj fokhagymás tejben pácolva még puhább, omlósabb és ízletesebb lesz. A hiedelmekkel ellentétben nyugodtan sózd be, nem fog kiszáradni. Arra azonban ügyelj, hogy ne süsd túl. Ameddig a máj a sütőben puhul, összedobhatsz hozzá bármilyen krumplis köretet, de friss kenyérrel is isteni. 

Tepsis csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan mosd meg, vágd ki a rajta lévő ereket, hártyát. Ha maradt rajta epe, azt is feltétlenül távolítsd el, hogy ne legyen keserű. Áztasd fokhagymás tejbe legalább egy órára, de tovább is benne maradhat. 

A májat csepegtesd le, és a felszeletelt hagymával rendezd sütőbe. Az olajat keverd össze borssal, sóval, rozmaringgal, és locsold meg vele a májakat. Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon lefóliázva 35 percig. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Ha kettévágsz egy májat, és a belseje nem piros, kiveheted a sütőből. Bazsalikommal megszórva kínáld. 
A Marshall májat próbáltad már? A sertésmájra pirított szalonna is kerül, tehát csak jó lehet!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük