Fokhagymás tejben pácolt, tepsis csirkemáj: paradicsommal még finomabb
Ha tepsiben sütöd a májat, nem fog fröcsögni, nem úszik az olajban, és fantasztikusan puhára sül.


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- Általános műveltségi kvíz az iskolából - Tudod, mikor volt a mohácsi csata?
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- Kvíz: 10 kérdés biológiából, amit tudni kell a középszintű érettségihez - Mennyire tudod a választ?
A csirkemáj fokhagymás tejben pácolva még puhább, omlósabb és ízletesebb lesz. A hiedelmekkel ellentétben nyugodtan sózd be, nem fog kiszáradni. Arra azonban ügyelj, hogy ne süsd túl. Ameddig a máj a sütőben puhul, összedobhatsz hozzá bármilyen krumplis köretet, de friss kenyérrel is isteni.
Tepsis csirkemáj
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom
- 1 teáskanál aprított rozmaring
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemájat alaposan mosd meg, vágd ki a rajta lévő ereket, hártyát. Ha maradt rajta epe, azt is feltétlenül távolítsd el, hogy ne legyen keserű. Áztasd fokhagymás tejbe legalább egy órára, de tovább is benne maradhat.
A májat csepegtesd le, és a felszeletelt hagymával rendezd sütőbe. Az olajat keverd össze borssal, sóval, rozmaringgal, és locsold meg vele a májakat. Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon lefóliázva 35 percig. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Ha kettévágsz egy májat, és a belseje nem piros, kiveheted a sütőből. Bazsalikommal megszórva kínáld.
A Marshall májat próbáltad már? A sertésmájra pirított szalonna is kerül, tehát csak jó lehet!
Még több recept