Fokhagymás tejben pácolt, tepsis csirkemáj: paradicsommal még finomabb

Ha tepsiben sütöd a májat, nem fog fröcsögni, nem úszik az olajban, és fantasztikusan puhára sül.

tepsis-paradicsomos-maj
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemáj fokhagymás tejben pácolva még puhább, omlósabb és ízletesebb lesz. A hiedelmekkel ellentétben nyugodtan sózd be, nem fog kiszáradni. Arra azonban ügyelj, hogy ne süsd túl. Ameddig a máj a sütőben puhul, összedobhatsz hozzá bármilyen krumplis köretet, de friss kenyérrel is isteni. 

Tepsis csirkemáj

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan mosd meg, vágd ki a rajta lévő ereket, hártyát. Ha maradt rajta epe, azt is feltétlenül távolítsd el, hogy ne legyen keserű. Áztasd fokhagymás tejbe legalább egy órára, de tovább is benne maradhat. 

A májat csepegtesd le, és a felszeletelt hagymával rendezd sütőbe. Az olajat keverd össze borssal, sóval, rozmaringgal, és locsold meg vele a májakat. Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon lefóliázva 35 percig. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Ha kettévágsz egy májat, és a belseje nem piros, kiveheted a sütőből. Bazsalikommal megszórva kínáld. 
A Marshall májat próbáltad már? A sertésmájra pirított szalonna is kerül, tehát csak jó lehet!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük