Fokhagymás tejben pácolt, tepsis csirkemáj: paradicsommal még finomabb
Ha tepsiben sütöd a májat, nem fog fröcsögni, nem úszik az olajban, és fantasztikusan puhára sül.
A csirkemáj fokhagymás tejben pácolva még puhább, omlósabb és ízletesebb lesz. A hiedelmekkel ellentétben nyugodtan sózd be, nem fog kiszáradni. Arra azonban ügyelj, hogy ne süsd túl. Ameddig a máj a sütőben puhul, összedobhatsz hozzá bármilyen krumplis köretet, de friss kenyérrel is isteni.
Tepsis csirkemáj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring aprított
- 0.5 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemájat alaposan mosd meg, vágd ki a rajta lévő ereket, hártyát. Ha maradt rajta epe, azt is feltétlenül távolítsd el, hogy ne legyen keserű. Áztasd fokhagymás tejbe legalább egy órára, de tovább is benne maradhat.
A májat csepegtesd le, és a felszeletelt hagymával rendezd sütőbe. Az olajat keverd össze borssal, sóval, rozmaringgal, és locsold meg vele a májakat. Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon lefóliázva 35 percig. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és add hozzá a feldarabolt paradicsomot. Ha kettévágsz egy májat, és a belseje nem piros, kiveheted a sütőből. Bazsalikommal megszórva kínáld.
A Marshall májat próbáltad már? A sertésmájra pirított szalonna is kerül, tehát csak jó lehet!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció