Házi tepertőkrém szomszéd néni módra - Percek alatt összedobodhatod
Még finomabb lesz a kence, ha előtte a tepertőt is saját kezűleg készíted. Ez a 15 perces, pikáns változat az ínyenceknek is ízlik. Dúsíthatod még tojással, aprított petrezselyemmel. Akár rögtön fogyaszthatod is a tepertőkrémet, de jót tesz neki, ha áll egy-két órát.
Tepertőkrém recept
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tepertő
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A tepertőt daráld le, vagy turmixgépben pépesítsd. Nem baj, ha maradnak benne kisebb, ropogós darabok. Add hozzá az apróra vágott hagymát, a vajat, a pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd jó krémesre. Ha túl sűrű a tepertős massza, kevés tejföllel vagy vajjal lazíthatsz rajta.
Tedd egy zárható edénybe, és hagyd megdermedni a hűtőszekrényben néhány óra alatt. Tálaláskor kend friss kenyérre vagy pirítósra, rakhatsz még rá lilahagymát vagy paprikát. Hűtőben, lefedve egy-két hétig eláll.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció