Házi tepertőkrém szomszéd néni módra - Percek alatt összedobodhatod


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Még finomabb lesz a kence, ha előtte a tepertőt is saját kezűleg készíted. Ez a 15 perces, pikáns változat az ínyenceknek is ízlik. Dúsíthatod még tojással, aprított petrezselyemmel. Akár rögtön fogyaszthatod is a tepertőkrémet, de jót tesz neki, ha áll egy-két órát.
Tepertőkrém recept
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tepertő
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A tepertőt daráld le, vagy turmixgépben pépesítsd. Nem baj, ha maradnak benne kisebb, ropogós darabok. Add hozzá az apróra vágott hagymát, a vajat, a pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd jó krémesre. Ha túl sűrű a tepertős massza, kevés tejföllel vagy vajjal lazíthatsz rajta.
Tedd egy zárható edénybe, és hagyd megdermedni a hűtőszekrényben néhány óra alatt. Tálaláskor kend friss kenyérre vagy pirítósra, rakhatsz még rá lilahagymát vagy paprikát. Hűtőben, lefedve egy-két hétig eláll.

Még több recept