Házi készítésű pizza teljes kiőrlésű lisztből: ezekkel az arányokkal lesz finom
Teljes kiőrlésű lisztből is nagyon finom pizzát tudsz készíteni, amit utána tetszőleges feltéttel kínálhatsz.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A teljes kiőrlésű liszt szinte bármire jó, így pizzát is bátran süss belőle, egészségesebb lesz, mintha hagyományosból készítenéd. Ugyanakkor az íze kicsit más, ezért sokan idegenkednek tőle. Ha a kétféle lisztet összekevered, az egészségedért is sokat tettél, közben pedig biztos, hogy ízleni fog a végeredmény.
Teljes kiőrlésű pizza
Hozzávalók 3 darabhoz
A tésztához
- 17.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7.5 dkg búzaliszt
- 4 g szárított élesztő
- 2 csipet só
- 1.5 dl langyos víz
- 0.5 teáskanál bazsalikom
- 0.5 oregánó oregánó
A paradicsomszószhoz
- 80 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kétféle lisztet öntsd egy tálba, sózd meg, majd keverd el a szárított élesztővel, a fűszerekkel és a vízzel. Gyúrj belőle egyenletes tésztát, és lefedve keleszd fél órát. Amíg a tészta pihen, állj neki a házi paradicsomszósznak. Az apróra vágott hagymát fonnyaszd meg olajon, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, amíg megérzed az illatát, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, és főzd nagyjából negyedórát, amíg besűrűsödik. Ekkor pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tedd félre. Az időközben megkelt tésztát oszd három gombócra, és nyújts belőlük vékony lepényeket. A sütőt melegítsd elő 250 fokra. A sütőrácsra tegyél papírt, a pizzákat kend meg a szósszal, és szórd meg tetszőleges feltéttel, és egyenként nyolc perc alatt süsd őket ropogósra.
A házi kenyér is lehet egészségesebb, mint a bolti: teljes kiőrlésű liszttel és zabliszttel dúsítva finom is.
Még több recept