Házi készítésű pizza teljes kiőrlésű lisztből: ezekkel az arányokkal lesz finom
Teljes kiőrlésű lisztből is nagyon finom pizzát tudsz készíteni, amit utána tetszőleges feltéttel kínálhatsz.

teljes kiorlesu pizza
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A teljes kiőrlésű liszt szinte bármire jó, így pizzát is bátran süss belőle, egészségesebb lesz, mintha hagyományosból készítenéd. Ugyanakkor az íze kicsit más, ezért sokan idegenkednek tőle. Ha a kétféle lisztet összekevered, az egészségedért is sokat tettél, közben pedig biztos, hogy ízleni fog a végeredmény.

Teljes kiőrlésű pizza

Hozzávalók 3 darabhoz

A tésztához

  • 17.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 7.5 dkg búzaliszt
  • 4 g szárított élesztő
  • 2 csipet
  • 1.5 dl langyos víz
  • 0.5 teáskanál bazsalikom
  • 0.5 oregánó oregánó

A paradicsomszószhoz

  • 80 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle lisztet öntsd egy tálba, sózd meg, majd keverd el a szárított élesztővel, a fűszerekkel és a vízzel. Gyúrj belőle egyenletes tésztát, és lefedve keleszd fél órát. Amíg a tészta pihen, állj neki a házi paradicsomszósznak. Az apróra vágott hagymát fonnyaszd meg olajon, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, amíg megérzed az illatát, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, és főzd nagyjából negyedórát, amíg besűrűsödik. Ekkor pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tedd félre. Az időközben megkelt tésztát oszd három gombócra, és nyújts belőlük vékony lepényeket. A sütőt melegítsd elő 250 fokra. A sütőrácsra tegyél papírt, a pizzákat kend meg a szósszal, és szórd meg tetszőleges feltéttel, és egyenként nyolc perc alatt süsd őket ropogósra. 

A házi kenyér is lehet egészségesebb, mint a bolti: teljes kiőrlésű liszttel és zabliszttel dúsítva finom is.

Ezt is szeretjük