Teljes kiőrlésű, házi kenyér magokkal és zabpehellyel: kívül ropogós, belül puha
A teljes kiőrlésű kenyér önmagában is finom és egészséges, ha pedig magokkal és zabpehellyel dúsítod, még ellenállhatatlanabb.
A teljes kiőrlésű liszt azért egészségesebb a sima fehér változatnál, mert nemcsak a búzamag belsejét tartalmazza, hanem az összes részét, beleértve a korpát és a csírát is, így több benne a vitamin, jótékony hatással van az emésztésre, és a vércukorszintet sem emeli meg hirtelen. Ha házilag sütsz belőle kenyeret, olyan magvakkal gazdagíthatod, amilyennel csak szeretnéd.
Teljes kiőrlésű magos kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7.5 dkg fehér liszt
- 7.5 dkg magkeverék (dió, tökmag, napraforgómag, mák stb.)
- 5 dkg zabpehely
- 3.5 dl langyos víz
- 2 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Egy deci langyos vizet keverj el egy teáskanál cukorral, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg felfut. A magkeveréket vágd apróra, egy evőkanállal tegyél belőle félre, a többit pedig keverd el a kétféle liszttel, a sóval és a zabpehellyel. Öntsd hozzá az élesztős vizet, az olajat, és lassan adagolj bele még annyi langyos vizet, hogy lágy, galuskaszerű tésztát kapj. Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és letakarva keleszd nagyjából 10-15 percig, amíg a forma tetejéig nő. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A tészta tetejét szórd meg a félretett magkeverékkel, és told a sütőbe egy órára, amíg szép színt kap.
Sós kiflit is süthetsz otthon, így bármikor kéznél lehet a házi készítésű, mennyei reggeli.
- élesztő
- kelt tészta
- házi kenyér
- zabpehely
- teljes kiőrlésű liszt
- sós kelt tészta
- teljes kiőrlésű kenyér
- magos kenyér
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció