Tejszínes gombakrémleves: tökéletes ebéd a kánikulában
Fél óra alatt kész van, és nincs is szükség többre a melegben.
Egy nagyobb tálka friss, fűszeres, kellőképpen sűrű gombakrémleves bármikor jól jön, télen felmelegít, nyáron pedig elegendő energiát ad a délutánra.
Pirított - fokhagymás, köményes vagy teljesen natúr - kenyérkockákkal, pirított baconszeletekkel, sajtkockával vagy levesgyönggyel gazdagítva az igazi!
Tejszínes gombakrémleves
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 40 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fél evőkanálnyi liszt
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, majd egy alkalmas lábasban némi forró olaj társaságában dinszteld meg. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd add a hagymához, fedd le, és pár percig hagyd puhulni. Ha ez letelt, öntsd fel a vízzel, sózd meg, majd hagyd tovább főni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Amikor már teljesen megpuhult, botmixerrel turmixold össze, add hozzá a lisztet és a tejszínt, mixeld tovább, majd amikor már teljesen krémszerű, keverd bele a petrezselymet és ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot.
Gyors desszert a leves után
Ha még vágysz egy kis finomságra a leves után, készíts valami gyors édességet, amihez be sem kell kapcsolnod a sütőt!
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- gomba
Tejszínes-gombás ragu
- Recept
Tejfölös gombapaprikás
- fokhagyma
- spárga