Tejszínes gombakrémleves: tökéletes ebéd a kánikulában
Fél óra alatt kész van, és nincs is szükség többre a melegben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy nagyobb tálka friss, fűszeres, kellőképpen sűrű gombakrémleves bármikor jól jön, télen felmelegít, nyáron pedig elegendő energiát ad a délutánra.

Pirított - fokhagymás, köményes vagy teljesen natúr - kenyérkockákkal, pirított baconszeletekkel, sajtkockával vagy levesgyönggyel gazdagítva az igazi!

Tejszínes gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 40 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fél evőkanálnyi liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, majd egy alkalmas lábasban némi forró olaj társaságában dinszteld meg. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd add a hagymához, fedd le, és pár percig hagyd puhulni. Ha ez letelt, öntsd fel a vízzel, sózd meg, majd hagyd tovább főni.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Amikor már teljesen megpuhult, botmixerrel turmixold össze, add hozzá a lisztet és a tejszínt, mixeld tovább, majd amikor már teljesen krémszerű, keverd bele a petrezselymet és ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot.

Gyors desszert a leves után

Ha még vágysz egy kis finomságra a leves után, készíts valami gyors édességet, amihez be sem kell kapcsolnod a sütőt!

Ezt is szeretjük