Tejszínes gombakrémleves: tökéletes ebéd a kánikulában

Fél óra alatt kész van, és nincs is szükség többre a melegben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nagyobb tálka friss, fűszeres, kellőképpen sűrű gombakrémleves bármikor jól jön, télen felmelegít, nyáron pedig elegendő energiát ad a délutánra.

Pirított - fokhagymás, köményes vagy teljesen natúr - kenyérkockákkal, pirított baconszeletekkel, sajtkockával vagy levesgyönggyel gazdagítva az igazi!

Tejszínes gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 40 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fél evőkanálnyi liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, majd egy alkalmas lábasban némi forró olaj társaságában dinszteld meg. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd add a hagymához, fedd le, és pár percig hagyd puhulni. Ha ez letelt, öntsd fel a vízzel, sózd meg, majd hagyd tovább főni.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amikor már teljesen megpuhult, botmixerrel turmixold össze, add hozzá a lisztet és a tejszínt, mixeld tovább, majd amikor már teljesen krémszerű, keverd bele a petrezselymet és ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot.

Gyors desszert a leves után

Ha még vágysz egy kis finomságra a leves után, készíts valami gyors édességet, amihez be sem kell kapcsolnod a sütőt!

7 sütésmentes desszert nyárra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük