Tejszínes gombakrémleves: tökéletes ebéd a kánikulában

Fél óra alatt kész van, és nincs is szükség többre a melegben.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nagyobb tálka friss, fűszeres, kellőképpen sűrű gombakrémleves bármikor jól jön, télen felmelegít, nyáron pedig elegendő energiát ad a délutánra.

Pirított - fokhagymás, köményes vagy teljesen natúr - kenyérkockákkal, pirított baconszeletekkel, sajtkockával vagy levesgyönggyel gazdagítva az igazi!

Tejszínes gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 40 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fél evőkanálnyi liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, majd egy alkalmas lábasban némi forró olaj társaságában dinszteld meg. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd add a hagymához, fedd le, és pár percig hagyd puhulni. Ha ez letelt, öntsd fel a vízzel, sózd meg, majd hagyd tovább főni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Amikor már teljesen megpuhult, botmixerrel turmixold össze, add hozzá a lisztet és a tejszínt, mixeld tovább, majd amikor már teljesen krémszerű, keverd bele a petrezselymet és ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot.

Gyors desszert a leves után

Ha még vágysz egy kis finomságra a leves után, készíts valami gyors édességet, amihez be sem kell kapcsolnod a sütőt!

7 sütésmentes desszert nyárra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük