Ha többre, másra vágysz, mint egy adag muffin vagy kevert tészta, készíts krémes vagy habos édességeket. Legyen szó leveles tésztás, piskótás változatról vagy pohárkrémről, a tejszín mindenhez illik. Önmagában, díszítésként, pudinghoz vagy a tésztába keverve is jó megoldás.
Bár habot verni mindenki tud, még a tapasztaltabb konyhatündéreknek is akadhat gondjuk a tejszínnel. Az egyik alapszabály, hogy jó hideg legyen felhasználáskor. A magasabb, legalább 30% zsírtartalmú tejszínnel biztosabbra mehetsz. Fixálóval vagy mascarponéval dúsítva keményebb állagú lesz, akár torta bevonására is tökéletes. Összegyűjtöttük azokat a sütiket, amelyekből nem hiányozhat a hab.

A roppanós habroló régi ász, szinte minden cukrászdában megtalálható. A tésztát saját kezűleg is elkészítheted, de bolti rolókat is vásárolhatsz. Tejszínnel megtöltve minden igényt kielégít.

A régimódi krémes mindig jó ötlet, és nem lehet megunni. Ha van otthon bolti leveles tésztád, jelentősen lerövidítheted az elkészítési idejét. A vaníliás krém tejszínnel még vonzóbb.

Ez a mennyei süti
a krémes egyszerűsített változata, hisz az alapja nem leveles tészta, hanem keksz. Nem kell sütni, és a tejszínes, pudingos krémet sem kell főzni. Percek alatt elkészül, és csodafinom.

Nem csak a gyerekek imádják
a mennyei tejszeletet. A puha, mézes piskótalapok és a közöttük megbújó lágy, tejszínes krém együtt hihetetlenül finom. A boltival nemcsak felveszi a versenyt, de le is körözi.

A pudingok, pohárkrémek is finomabbak lesznek, ha tejszínt is használsz a tej mellett.
A lágy, egyszerű panna cotta mirelit- és idénygyümölcsökkel is kitűnő.

Csoki, gesztenye és jó adag tejszín: csupa finomság egy sütiben. Bármilyen jeles alkalomra megsütheted
ezt a csábító tortát, de remek lezárása lehet egy közös ebédnek is.

A habos, krémes Fekete-erdő tortával mindig biztos a siker. Az alapja egyszerű piskóta, amit a meggytöltelék és a sok tejszín dob fel igazán. Ahhoz, hogy a hab ne essen össze, feltétlenül keverj hozzá zselatint.
Képek: Getty Images.