8 mennyei, tejszínes süti: ezeknek senki sem tud majd ellenállni

A tejszínhab lággyá, könnyűvé varázsolja az egyszerű süteményeket is. Ezeket garantáltan pillanatok alatt szétkapkodják a vendégeid.

Tejszínes sütik

Ha többre, másra vágysz, mint egy adag muffin vagy kevert tészta, készíts krémes vagy habos édességeket. Legyen szó leveles tésztás, piskótás változatról vagy pohárkrémről, a tejszín mindenhez illik. Önmagában, díszítésként, pudinghoz vagy a tésztába keverve is jó megoldás. 

Bár habot verni mindenki tud, még a tapasztaltabb konyhatündéreknek is akadhat gondjuk a tejszínnel. Az egyik alapszabály, hogy jó hideg legyen felhasználáskor. A magasabb, legalább 30% zsírtartalmú tejszínnel biztosabbra mehetsz. Fixálóval vagy mascarponéval dúsítva keményebb állagú lesz, akár torta bevonására is tökéletes. Összegyűjtöttük azokat a sütiket, amelyekből nem hiányozhat a hab. 

A roppanós habroló régi ász, szinte minden cukrászdában megtalálható. A tésztát saját kezűleg is elkészítheted, de bolti rolókat is vásárolhatsz. Tejszínnel megtöltve minden igényt kielégít.
A régimódi krémes mindig jó ötlet, és nem lehet megunni. Ha van otthon bolti leveles tésztád, jelentősen lerövidítheted az elkészítési idejét. A vaníliás krém tejszínnel még vonzóbb.
Ez a mennyei süti a krémes egyszerűsített változata, hisz az alapja nem leveles tészta, hanem keksz. Nem kell sütni, és a tejszínes, pudingos krémet sem kell főzni. Percek alatt elkészül, és csodafinom.
Nem csak a gyerekek imádják a mennyei tejszeletet. A puha, mézes piskótalapok és a közöttük megbújó lágy, tejszínes krém együtt hihetetlenül finom. A boltival nemcsak felveszi a versenyt, de le is körözi.
A pudingok, pohárkrémek is finomabbak lesznek, ha tejszínt is használsz a tej mellett. A lágy, egyszerű panna cotta mirelit- és idénygyümölcsökkel is kitűnő.
Csoki, gesztenye és jó adag tejszín: csupa finomság egy sütiben. Bármilyen jeles alkalomra megsütheted ezt a csábító tortát, de remek lezárása lehet egy közös ebédnek is.
A habos, krémes Fekete-erdő tortával mindig biztos a siker. Az alapja egyszerű piskóta, amit a meggytöltelék és a sok tejszín dob fel igazán. Ahhoz, hogy a hab ne essen össze, feltétlenül keverj hozzá zselatint.
Ha rajongsz a tejszínhabos sütikért, akkor a sztracsatellatortát nem hagyhatod ki. Hogy még keményebb legyen a hab, keverj hozzá mascarponét. Bátran szórd meg csokiforgáccsal!

Képek: Getty Images.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük