Csodás epres panna cotta: nem múlthat el nélküle az eperszezon
Ha nincs időd sütni, de édességre vágysz, vesd be az epres panna cottát!

Az idény nagy kedvence az eper, ráadásul rengeteg finomság alapja lehet. Készíthetsz belőle habot, számos tortát vagy panna cottát csodás eperszósszal. Az olaszok pohárkrémje nagyon hasonlít a mi pudingunkra. Meleg napokon különösen jólesik, hisz kiváló hűsítő. Nem kell hozzá sok alapanyag, de azok mindenképpen jó minőségűek legyenek.
Epres panna cotta
Hozzávalók 4 pohárhoz
Epres panna cotta
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- 4 lap zselatin
- 30 dkg eper
Elkészítés:
A tejszínt öntsd egy lábosba, és kapard bele vaníliarúd belsejét, add hozzá a cukrot. Kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a zselatint és a cukrot.
Hűtsd vissza szobahőmérsékletűre, töltsd poharakba, kisebb formákba, és tedd a hűtőbe dermedni legalább egy-két órára. Tálaláskor turmixold össze a kicsumázott, megtisztított epret, majd kanalazd a szószt a panna cotta tetejére.

