Tejszínes krémmel töltött habroló - Klasszikus cukrászdai sütemény otthon készítve
A habrolót sokféleképpen megtöltheted, ám nem véletlenül a tejszínes az egyik legnépszerűbb változat!
Elképesztő, hogy milyen egyszerűen összedobható a régi, felejthetetlen sütemény! A habroló tejszínes, vaníliás krémmel töltve igazán kényeztető desszert. Akkor is elkészítheted, ha nincs rolóformád. Bármilyen keményebb papírgurigát betekerhetsz alufóliával, és mehet arra a tészta.

Tejszínes habroló
Hozzávalók 12 darabhoz
- 50 dkg leveles tészta
- 6 dkg pudingpor tejszínes vagy vaníliás
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
- 1 db tojás
- 1 csomag habfixáló
- porcukor
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, tekerd ki, és lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméter vékonyra. Vágd fel hosszában körülbelül 2-2,5 centi széles csíkokra. A rolóformát vékonyan olajozd meg, és a tésztacsíkokat ferdén tekerd rá úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg felvert tojással. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd hűlni legalább 10 percig, utána szedd csak le a formáról.
A tejet keverd ki a pudingporral és két evőkanál cukorral. Kis lángon főzd sűrűre, közben többször kavard meg. A tejszínt verd kemény habbá a maradék cukorral és a fixálóval, majd kis adagokban forgasd a pudinghoz. A rolókat egy habzsák segítségével töltsd meg, és porcukorral megszórva kínáld.
