Tejszínes krémmel töltött habroló - Klasszikus cukrászdai sütemény otthon készítve

A habrolót sokféleképpen megtöltheted, ám nem véletlenül a tejszínes az egyik legnépszerűbb változat!

Tejszínes krémmel töltött habroló - Klasszikus cukrászdai sütemény otthon készítve
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elképesztő, hogy milyen egyszerűen összedobható a régi, felejthetetlen sütemény! A habroló tejszínes, vaníliás krémmel töltve igazán kényeztető desszert. Akkor is elkészítheted, ha nincs rolóformád. Bármilyen keményebb papírgurigát betekerhetsz alufóliával, és mehet arra a tészta.

 

Tejszínes habroló

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 50 dkg leveles tészta
  • 6 dkg tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 csomag habfixáló
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, tekerd ki, és lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméter vékonyra. Vágd fel hosszában körülbelül 2-2,5 centi széles csíkokra. A rolóformát vékonyan olajozd meg, és a tésztacsíkokat ferdén tekerd rá úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg felvert tojással. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd hűlni legalább 10 percig, utána szedd csak le a formáról.
 

A tejet keverd ki a pudingporral és két evőkanál cukorral. Kis lángon főzd sűrűre, közben többször kavard meg. A tejszínt verd kemény habbá a maradék cukorral és a fixálóval, majd kis adagokban forgasd a pudinghoz. A rolókat egy habzsák segítségével töltsd meg, és porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük