Ízletes sült csirkemell zöldséges, tejszínes szószban
Egyszerű, fenséges fogás
A krémes szószban sült csirkemell teljesen új ízélményt nyújt.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen finom rég volt a csirkemell! Könnyen lehet, hogy ez a fogás a család új kedvence lesz a különleges ízkavalkádot adó hozzávalóktól. Baloghné Kele Judit receptjét érdemes hosszabb távon is megőrizni.

Tejszínes sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

Szószhoz

  • 10 dkg cheddar sajt
  • 3 karalábé
  • 3 szál répa
  • 2 dl tejszín
  • 2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl fehérbor
  • 1 zöldségleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Csirkéhez

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • provence-i fűszerkeverék
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd négy részre. Dörzsöld be a fűszerkeverékkel, sózd, borsozd, majd tekerd be három-három szelet baconbe. Teríts rá fóliát, és tedd a hűtőbe egy órára. Kis pácolás után egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és a hús minden oldalát pirítsd meg.

A karalábét pucold meg, kockázd fel, a répát pedig vágd kétujjnyi vastag darabokra. A vöröshagymát kevés olívaolajon párold üvegesre, add hozzá a zöldségeket, öntsd fel két és fél deci vízzel, és a leveskockát hozzáadva főzd roppanósra. A tejszínt keverd simára a keményítővel, rakd a zöldségekhez, öntsd hozzá a bort, és forrald össze. Zárd el alatta a lángot, majd keverd hozzá a sajtot, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

Öntsd a zöldségszószt egy kivajazott hőálló tálba, rakd bele a csirkemelleket, és told 200 fokos sütőbe. Süsd 30 percig, majd amikor már minden puha, szórd meg kevés reszelt sajttal, és hagyd még öt percig a sütőben.

Ezt is szeretjük