Tejszínes szószban, baconnel sült cukkini: az olvadozó sajttól lesz igazán finom
Az egytepsis tejszínes-sajtos cukkinit bevetheted könnyed főételnek, de akár köretnek is.
A nyár egyik nagy kedvence a cukkini, amit rendkívül változatosan készíthetsz el. Tökéletes levesnek, különféle bundában sütve, isteni zöldségekkel vagy darált hússal töltve és rakott fogásnak is. Ez a tepsis változat a tejszínnek köszönhetően nem lesz száraz, a kétféle sajttól, a mozzarellától és a parmezántól pedig még különlegesebb.
Tejszínes, sajtos cukkini
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db közepes cukkini
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán
- 2 db paradicsom
- 1 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 ág rozmaring
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott cukkinit vágd karikákra, a lila hagymát és a paradicsomot is darabold fel, majd a zöldségeket rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. A tejszínt keverd össze az átpréselt fokhagymával, az oregánóval, és ízlés szerinti sóval, borssal. Öntsd le vele a zöldségeket, végül pedig szórd meg a kétféle reszelt sajttal, és tedd hozzá a rozmaringot.
Told a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ha a zöldségek puhák, a sajt piros, kiveheted a sütőből.
Ha még több cukkinis ételt próbálnál ki, innen biztosan tudsz választani!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept