Sűrű, tejszínes sajtkrémleves
A 15 perc alatt elkészíthető, csábító sajtkrémleves minden étkezést feldob. Tervezd be te is a menübe!
A sajttal mindig nyert ügyed van, készíts belőle isteni krémlevest! Minél többféle sajtot használsz, annál ízletesebb lesz. Maradék húslevessel is felöntheted. A karakteres, laktató fogáshoz kínálj krutont, vagy a nagyobb hatás miatt tálald a tejszínes sajtkrémlevest cipóban.
Tejszínes sajtkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg trappista
- 5 dkg vaj
- 1 l víz
- fél l tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tojássárga
- 2 leveskocka
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Először készíts világos rántást. A vajat kezdd melegíteni, ha forró, add hozzá a lisztet. Kis tűzön, kevergetve pirítsd néhány másodpercig. Ha halvány zsemleszínű, engedd fel tejjel. Öntsd hozzá a vizet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, és forrald öt percig.
Közben reszeld le a trappistát, és egy tálban dolgozd simára a tojássárgával és a krémsajttal. Kevergetve öntsd a levesbe. Ekkor már nem kell tovább főzni, a sajt így is elolvad benne. Tálaláskor szórd meg apróra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel, pirított kenyérkockával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept