Sűrű, tejszínes sajtkrémleves

Ízletes, melengető villámfogás

A 15 perc alatt elkészíthető, csábító sajtkrémleves minden étkezést feldob. Tervezd be te is a menübe!

Sűrű, tejszínes sajtkrémleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttal mindig nyert ügyed van, készíts belőle isteni krémlevest! Minél többféle sajtot használsz, annál ízletesebb lesz. Maradék húslevessel is felöntheted. A karakteres, laktató fogáshoz kínálj krutont, vagy a nagyobb hatás miatt tálald a tejszínes sajtkrémlevest cipóban.

Tejszínes sajtkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg trappista
  • 5 dkg vaj
  • 1 l víz
  • fél l tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojássárga
  • 2 leveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Először készíts világos rántást. A vajat kezdd melegíteni, ha forró, add hozzá a lisztet. Kis tűzön, kevergetve pirítsd néhány másodpercig. Ha halvány zsemleszínű, engedd fel tejjel. Öntsd hozzá a vizet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, és forrald öt percig.

Közben reszeld le a trappistát, és egy tálban dolgozd simára a tojássárgával és a krémsajttal. Kevergetve öntsd a levesbe. Ekkor már nem kell tovább főzni, a sajt így is elolvad benne. Tálaláskor szórd meg apróra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel, pirított kenyérkockával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük