Tejszínes medvehagyma-krémleves: ezzel sűrítsd liszt helyett
Már egy csokor medvehagymából ízletes, selymes és gyors levest főzhetsz.

medvehagyma-kremleves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A medvehagyma kellemes, fokhagymára hasonlító ízét egyre többen fedezik fel, és egyre változatosabb ételeket készítenek belőle. Gyógyhatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek, segít normalizálni a vérnyomást. Könnyed krémlevesnek különösen finom, tejszínnel lágyabbá, krumplival sűrűbbé teheted.  

Tejszínes medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 4 db közepes krumpli
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, vágd össze, a krumplit pucold meg, és kockázd fel. Öntsd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit, a medvehagymát, és öntsd fel a levessel. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Rottyantsd össze pár perc alatt, levesgyönggyel, tojással még tartalmasabbá teheted. 
A medvehagyma a sajtkrémet is ízletesebbé, csábítóbbá teszi. Friss bagettel, kenyérrel, zöldséghasábokkal is kínálhatod. 

Ezt is szeretjük