Tejszínes medvehagyma-krémleves: ezzel sűrítsd liszt helyett
Már egy csokor medvehagymából ízletes, selymes és gyors levest főzhetsz.
A medvehagyma kellemes, fokhagymára hasonlító ízét egyre többen fedezik fel, és egyre változatosabb ételeket készítenek belőle. Gyógyhatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek, segít normalizálni a vérnyomást. Könnyed krémlevesnek különösen finom, tejszínnel lágyabbá, krumplival sűrűbbé teheted.
Tejszínes medvehagyma-krémleves
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 4 db közepes krumpli
- 2.5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 l húsleves
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, vágd össze, a krumplit pucold meg, és kockázd fel. Öntsd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit, a medvehagymát, és öntsd fel a levessel. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Rottyantsd össze pár perc alatt, levesgyönggyel, tojással még tartalmasabbá teheted.
A medvehagyma a sajtkrémet is ízletesebbé, csábítóbbá teszi. Friss bagettel, kenyérrel, zöldséghasábokkal is kínálhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept