Tejszínes medvehagyma-krémleves: ezzel sűrítsd liszt helyett
Már egy csokor medvehagymából ízletes, selymes és gyors levest főzhetsz.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
A medvehagyma kellemes, fokhagymára hasonlító ízét egyre többen fedezik fel, és egyre változatosabb ételeket készítenek belőle. Gyógyhatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek, segít normalizálni a vérnyomást. Könnyed krémlevesnek különösen finom, tejszínnel lágyabbá, krumplival sűrűbbé teheted.
Tejszínes medvehagyma-krémleves
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 4 db közepes krumpli
- 2.5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 l húsleves
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mosd meg, vágd össze, a krumplit pucold meg, és kockázd fel. Öntsd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit, a medvehagymát, és öntsd fel a levessel. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Rottyantsd össze pár perc alatt, levesgyönggyel, tojással még tartalmasabbá teheted.
A medvehagyma a sajtkrémet is ízletesebbé, csábítóbbá teszi. Friss bagettel, kenyérrel, zöldséghasábokkal is kínálhatod.
Még több recept