Tejszínes medvehagyma-krémleves: ezzel sűrítsd liszt helyett
Már egy csokor medvehagymából ízletes, selymes és gyors levest főzhetsz.

medvehagyma-kremleves-recept
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Új trend hódít a házi karanténban: retró edzősvideókra tornázik a világ »

Hogy használd a kémiai hámlasztókat otthon? Nem mindegy, milyen bőrtípusra, melyiket választod »

Penelopé Cruz kifinomult eleganciája mindig lehengerlő: a 45 éves színésznő tudja, miben mutat jól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A medvehagyma kellemes, fokhagymára hasonlító ízét egyre többen fedezik fel, és egyre változatosabb ételeket készítenek belőle. Gyógyhatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek, segít normalizálni a vérnyomást. Könnyed krémlevesnek különösen finom, tejszínnel lágyabbá, krumplival sűrűbbé teheted.  

Tejszínes medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 4 db közepes krumpli
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, vágd össze, a krumplit pucold meg, és kockázd fel. Öntsd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit, a medvehagymát, és öntsd fel a levessel. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Rottyantsd össze pár perc alatt, levesgyönggyel, tojással még tartalmasabbá teheted. 
A medvehagyma a sajtkrémet is ízletesebbé, csábítóbbá teszi. Friss bagettel, kenyérrel, zöldséghasábokkal is kínálhatod. 

Ezt is szeretjük