Isteni tejszínes medvehagyma-krémleves: villámgyorsan elkészül
Ha valami igazi tavaszi finomságra vágysz, készíts zamatos, illatos medvehagyma-krémlevest! A tejszíntől lesz finom selymes.

medvehagyma 2 kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még nem késő beszerezni a medvehagymát, hogy mindenféle finomságot készíts a karakteres ízű, zöld levelekből. A krémleves az egyik legjobb választás. Sűrítésnek krumplit használj, így a liszttől eltekinthetsz. Érdemes viszonylag hosszabb ideig turmixolni, hogy a medvehagyma ne maradjon szálas.

Tejszínes medvehagyma-krémleves receptje

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 dl tejszín
  • 1.5 l zöldségalaplé (kockából is lehet)
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát mosd meg, vágd apróra, a krumplit hámozd meg, és kockázd fel. Tedd őket egy lábosba, öntsd fel zöldségalaplével, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor add hozzá a citromlevet, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Ha hosszabb turmixolás után is szálas maradt, nyugodtan szűrd át. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és tálalhatod is a friss, tavaszi levest.
A medvehagyma bármilyen ételt feldob. Próbáld ki chilis babbal is!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük