Tejszínes kelkáposzta-krémleves 30 perc alatt: krumplival még laktatóbb
Ne csak főzeléket főzz kelkáposztából, az egészséges zöldségből a leves is nagyon ízletes lesz.
A kelkáposzta télen is kitűnő vitaminforrás, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat is jócskán tartalmaz, ráadásul olcsó, és könnyű hozzájutni. Nemcsak a frankfurti levesbe kiváló, a krémlevest is érdemes kipróbálni belőle. Krumplival és póréhagymával még tartalmasabbá teheted, a tejszíntől pedig krémesebb, selymesebb lesz. Pirított baconnel, ropogós kenyérkockákkal tálald.
Tejszínes kelkáposzta-krémleves
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 db leveskocka
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A kelkáposztát szedd leveleire, a krumplit és a póréhagymát pucold meg, vágd fel, majd mosd meg a zöldségeket. Kevés zsiradékon párold üvegesre a hagymát, majd rakd hozzá a krumplit, a kelt, és azzal is süsd kicsit kevergetve. Öntsd fel hét deci vízzel, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és morzsold bele a leveskockát.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt, majd húzd félre az edényt, és botmixerrel dolgozd egyneművé. Keverd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt.
A brokkolikrémleves önmagában is finom, de legközelebb kóstold meg spenóttal! Nem fogsz benne csalódni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció