Tejszínes kelkáposzta-krémleves 30 perc alatt: krumplival még laktatóbb
Ne csak főzeléket főzz kelkáposztából, az egészséges zöldségből a leves is nagyon ízletes lesz.

A kelkáposzta télen is kitűnő vitaminforrás, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat is jócskán tartalmaz, ráadásul olcsó, és könnyű hozzájutni. Nemcsak a frankfurti levesbe kiváló, a krémlevest is érdemes kipróbálni belőle. Krumplival és póréhagymával még tartalmasabbá teheted, a tejszíntől pedig krémesebb, selymesebb lesz. Pirított baconnel, ropogós kenyérkockákkal tálald.
Tejszínes kelkáposzta-krémleves
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 1 db leveskocka
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A kelkáposztát szedd leveleire, a krumplit és a póréhagymát pucold meg, vágd fel, majd mosd meg a zöldségeket. Kevés zsiradékon párold üvegesre a hagymát, majd rakd hozzá a krumplit, a kelt, és azzal is süsd kicsit kevergetve. Öntsd fel hét deci vízzel, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és morzsold bele a leveskockát.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt, majd húzd félre az edényt, és botmixerrel dolgozd egyneművé. Keverd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt.
A brokkolikrémleves önmagában is finom, de legközelebb kóstold meg spenóttal! Nem fogsz benne csalódni.