Forró, tejszínes kelbimbókrémleves: sült zöldségből a legfinomabb
A tejszínes, fűszeres kelbimbókrémleves jól átmelegít hideg téli estéken.
A kelbimbó a tél egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldsége, nálunk is egyre népszerűbb. Önmagában sütve is fantasztikus, de krémleves alapja is lehet. A tejszínnek köszönhetően csábítóan selymes lesz, a sült bacon pedig fantasztikus ízt ad neki.
Tejszínes kelbimbókrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kelbimbó
- 8 dl húsleves
- 5 dkg bacon
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A kelbimbókat tisztítsd meg, mosd meg, és vágd ketté. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Néhány darabot tegyél félre a tálaláshoz.
A bacont vágd apróra, pirítsd meg. A szalonnadarabokat vedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát. Dobd rá a kelbimbót, öntsd fel a levessel, és főzd össze 10 perc alatt. Pürésítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt.
A kelbimbó baconbe csomagolva is fenséges. Előételként bármikor bevethető.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció