Forró, tejszínes kelbimbókrémleves: sült zöldségből a legfinomabb
A tejszínes, fűszeres kelbimbókrémleves jól átmelegít hideg téli estéken.

kelbimbokremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelbimbó a tél egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldsége, nálunk is egyre népszerűbb. Önmagában sütve is fantasztikus, de krémleves alapja is lehet. A tejszínnek köszönhetően csábítóan selymes lesz, a sült bacon pedig fantasztikus ízt ad neki. 

Tejszínes kelbimbókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kelbimbó
  • 8 dl húsleves
  • 5 dkg bacon
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg, mosd meg, és vágd ketté. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg a sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Néhány darabot tegyél félre a tálaláshoz.

A bacont vágd apróra, pirítsd meg. A szalonnadarabokat vedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát. Dobd rá a kelbimbót, öntsd fel a levessel, és főzd össze 10 perc alatt. Pürésítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt, és rottyantsd össze pár perc alatt.  
A kelbimbó baconbe csomagolva is fenséges. Előételként bármikor bevethető. 

Ezt is szeretjük