Tejszínes, szaftos göngyölt hús
Tökéletes hétvégi főfogás
A tejszínes göngyölt hús az egész család tetszését elnyeri. Ezentúl gyakran kerül majd az asztalodra.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes göngyölt hús nem igényel különösebb erőfeszítést, hiszen 15 perc alatt összeállítható, a többi pedig már a sütő dolga. A sűrű szaftot mindenki élvezettel tunkolja majd. Ameddig a karaj sül, készíts hozzá ízlés szerinti köretet. Kard Éva rizst és a krumplipürét ajánl a recept mellé.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 16 szelet bacon
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 csemege uborka
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki, majd mindkét oldalukat sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint a fűszerekkel. Hagyd legalább 30 percig állni, hogy az ízek jól átjárják. Ezután minden szelet húsra fektess két szelet bacont, majd helyezz rá egy-egy darab uborkát. Szorosan tekerd fel, szúrd át egy hústűvel vagy fogvájóval, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és helyezd egymás mellé a tekercseket. A vízzel keverd össze az ételízesítőt, és öntsd a hús alá. A tejszínt dolgozd simára a liszttel, és csorgasd a húsra. Fóliával fedd le a tepsit, és helyezd az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Ezután vedd le a fóliát, majd rakd vissza a húst a sütőbe, és süsd szép pirosra. Közben a tejszínes szaft is jól besűrűsödik. Tálaláskor helyezz a tányérra hústekercset, kanalazd mellé a köretet, locsold meg a tejszínes szafttal, és úgy kínáld.

Ezt is szeretjük