Csirkemell tejszínes, gombás szaftban sütve: kevés munkával kész a mennyei vacsora

A gazdag tejszínes, gombás mártással sütött csirkemell hamar készen van, és egyszerű hozzávalók szükségesek bele.

csirke tejszines gombas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a krémes, gombás, tejszínes csirkemellet sűrű, sajtos szaft tartja egyben. Különösebb előkészületeket nem igényel, de előtte érdemes a húst bepácolni, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. 

Tejszínes, gombás sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre.

A gombát szeleteld fel, és kevés olívaolajon tíz perc alatt pirítsd meg, A serpenyőben adj hozzá sót, frissen őrölt borsot és petrezselymet. 

A sajtot reszeld le. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd ezt is sóval és borssal.

A bepácolt hússzeleteket helyezd el egy tepsiben. Egyengesd el mellettük a megpirított gombákat, öntsd fel a sajtos tejszínnel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára.

Ha szereted a gombát, borsóval és baconnel összefőzve fantasztikus tésztaszószt varázsolhatsz belőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük