Csirkemell tejszínes, gombás szaftban sütve: kevés munkával kész a mennyei vacsora

A gazdag tejszínes, gombás mártással sütött csirkemell hamar készen van, és egyszerű hozzávalók szükségesek bele.

csirke tejszines gombas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a krémes, gombás, tejszínes csirkemellet sűrű, sajtos szaft tartja egyben. Különösebb előkészületeket nem igényel, de előtte érdemes a húst bepácolni, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. 

Tejszínes, gombás sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd félre.

A gombát szeleteld fel, és kevés olívaolajon tíz perc alatt pirítsd meg, A serpenyőben adj hozzá sót, frissen őrölt borsot és petrezselymet. 

A sajtot reszeld le. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd ezt is sóval és borssal.

A bepácolt hússzeleteket helyezd el egy tepsiben. Egyengesd el mellettük a megpirított gombákat, öntsd fel a sajtos tejszínnel, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára.

Ha szereted a gombát, borsóval és baconnel összefőzve fantasztikus tésztaszószt varázsolhatsz belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük