Tejszínes, gombás csirkemell: szaftos, laktató főfogás

A csirkemell minden formában nagy kedvenc. Gombával, tejszínes szósszal és kevés borral tökéletes ebéd.

Tejszínes, gombás csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyszerű gomba számos ételnek ad különleges ízt, így a kicsit szárazabb csirkemellet is feldobhatod vele. A szósznak köszönhetően a hús nem szárad ki sütés közben. Ne félj a bortól sem, a fogás sokkal zamatosabb lesz tőle, főzés közben pedig elpárolog belőle az alkohol!

Tejszínes, gombás csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, forgasd meg a lisztben, és kevés zsíron pirítsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Szedd ki, majd rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre sül, tedd hozzá a megpucolt, darabokra vágott gombát.
Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, mustárral, add hozzá a bort, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a tejszínt is, és forrald össze. Pakold vissza a csirkemelleket, és hagyd még a tűzön pár percig. 
Legközelebb a gombás tokányt is próbáld ki! Tésztával laktató, a fűszeres szósz isteni. 

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük