Tejszínes, gombás csirkemell: szaftos, laktató főfogás
A csirkemell minden formában nagy kedvenc. Gombával, tejszínes szósszal és kevés borral tökéletes ebéd.

tejszines-gombas-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű gomba számos ételnek ad különleges ízt, így a kicsit szárazabb csirkemellet is feldobhatod vele. A szósznak köszönhetően a hús nem szárad ki sütés közben. Ne félj a bortól sem, a fogás sokkal zamatosabb lesz tőle, főzés közben pedig elpárolog belőle az alkohol!

Tejszínes, gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, forgasd meg a lisztben, és kevés zsíron pirítsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Szedd ki, majd rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre sül, tedd hozzá a megpucolt, darabokra vágott gombát.
Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, mustárral, add hozzá a bort, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a tejszínt is, és forrald össze. Pakold vissza a csirkemelleket, és hagyd még a tűzön pár percig. 
Legközelebb a gombás tokányt is próbáld ki! Tésztával laktató, a fűszeres szósz isteni. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük