Nagyon szaftos, tejszínes, gombás csirke, amit tunkolni is élvezet
A tejszínes szósz és a gomba feldobja a szárazabb csirkemellet is. Az igazán ízletes főételt hamar elkészíted.

A gombás, tejszínes csirkemell méltán kedvelt főfogás. Telitalálat lehet hétvégén, de munka után is érdemes hozzáfogni, hisz nem tart sokáig összedobni. Krumplival, rizzsel és tésztával is kínálhatod. A tejszínes szaftot ki ne dobd, jó lesz kenyérrel kimártogatni.
Tejszínes, gombás csirke
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- 0.5 csokor petrezselyem
- 1 szál zöldhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Hagyhatod egészben, de vékony szeletekre is vághatod. Hevíts kevés zsiradékot, majd dinszteld meg rajta az aprított hagymát. Rakd rá a húst, és pirítsd meg. Sózd, borsozd, és kevés vízzel párold puhára a csirkemellet.
Öntsd hozzá a mustárral elkevert tejszínt, majd add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és párold 10 percig. Ha még sűrítenéd, tégy hozzá kevés lisztet. Szórd meg aprított petrezselyemmel és zöldhagymával.
Karajjal, tejföllel is finom a gomba. Pörköltek helyett is elkészítheted az omlós, szaftos fogást!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció