Nagyon szaftos, tejszínes, gombás csirke, amit tunkolni is élvezet
A tejszínes szósz és a gomba feldobja a szárazabb csirkemellet is. Az igazán ízletes főételt hamar elkészíted.

tejszines-gombas-csirkemell
Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Claudia Schiffer füstös szemsminkje ultra nőies: sminkes mutatja meg, hogy készül »

Divatos, bőrhatású cuccok, ahogy idén szeretjük: nőies tippek, stílusbakik ellen »

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombás, tejszínes csirkemell méltán kedvelt főfogás. Telitalálat lehet hétvégén, de munka után is érdemes hozzáfogni, hisz nem tart sokáig összedobni. Krumplival, rizzsel és tésztával is kínálhatod. A tejszínes szaftot ki ne dobd, jó lesz kenyérrel kimártogatni. 

Tejszínes, gombás csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 szál zöldhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Hagyhatod egészben, de vékony szeletekre is vághatod. Hevíts kevés zsiradékot, majd dinszteld meg rajta az aprított hagymát. Rakd rá a húst, és pirítsd meg. Sózd, borsozd, és kevés vízzel párold puhára a csirkemellet.
Öntsd hozzá a mustárral elkevert tejszínt, majd add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és párold 10 percig. Ha még sűrítenéd, tégy hozzá kevés lisztet. Szórd meg aprított petrezselyemmel és zöldhagymával. 
Karajjal, tejföllel is finom a gomba. Pörköltek helyett is elkészítheted az omlós, szaftos fogást!

Ezt is szeretjük