Tejszínes gombaleves 30 perc alatt - Legszívesebben két tányérral ennél belőle
Ízletes villámfogás, mégis más, mint a hagyományos gombaleves.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

3 mozdulat, és imádni fogod a hátul kivágott ruhát »

Fogott egy darabka ruhaanyagot, és arcot formált belőle: senki sem bánik így a tüllel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még nem tudod, mit készíts ebédre, pedig már sürget az idő? A sűrű, selymes gombaleves lehet a megmentőd. Akkor is jól jön, ha a kiköltekezted magad, vagy már rá sem bírsz nézni a húsos ételekre. 

A tejszínes gombalevest tálalhatod cipóban, vagy akár sajtos pirítóssal is különlegesebbé teheted. Ha szereted a csípőset, feltétlenül tégy bele kevés chilit is. Ha épp van kéznél húsleves, akkor azzal öntsd fel.

Tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A gombát pucold meg, mosd meg alaposan, és vágd fel azonos nagyságú szeletekre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés vajon süsd üvegesre. Add hozzá a szeletekre vágott gombát, és párold két-három percig.

Engedd fel egy liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd tíz percig, majd botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és ismét forrald fel. Szórd meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel, majd még forrón tálald.

Ezt is szeretjük