Tejszínes gombaleves 30 perc alatt - Legszívesebben két tányérral ennél belőle
Ízletes villámfogás, mégis más, mint a hagyományos gombaleves.

tejszines-gombaleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még nem tudod, mit készíts ebédre, pedig már sürget az idő? A sűrű, selymes gombaleves lehet a megmentőd. Akkor is jól jön, ha a kiköltekezted magad, vagy már rá sem bírsz nézni a húsos ételekre. 

A tejszínes gombalevest tálalhatod cipóban, vagy akár sajtos pirítóssal is különlegesebbé teheted. Ha szereted a csípőset, feltétlenül tégy bele kevés chilit is. Ha épp van kéznél húsleves, akkor azzal öntsd fel.

Tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A gombát pucold meg, mosd meg alaposan, és vágd fel azonos nagyságú szeletekre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés vajon süsd üvegesre. Add hozzá a szeletekre vágott gombát, és párold két-három percig.

Engedd fel egy liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd tíz percig, majd botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és ismét forrald fel. Szórd meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel, majd még forrón tálald.

Ezt is szeretjük