
Laktató tejszínes-fokhagymás tészta csirkemellel: villámgyorsan készen van a mennyei vacsora
A tejszínes, fokhagymás, csirkemelles tészta igazi jolly joker a sietős estéken.


Ha fáradtan esel haza a munkából, és gyorsan ennél valami laktatót, készítsd el a tejszínes, fokhagymás, csirkemelles tésztát! A tésztaételek akár hetente többször is a sietős esték megmentői lehetnek, és külön öröm, hogy a gyerekek is szeretik őket. Hétvégén pedig, vagy ha kicsit több időd van, akár házilag is összeállíthatod a tésztát.
Tejszínes-fokhagymás csirkés tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg hosszúmetélt
- 3 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- késhegynyi chili
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg fokhagymaporral, sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és tedd félre. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd félpuhára nagyjából öt perc alatt. Nem baj, ha a közepük még nyers, mert a szószban is puhulni fognak még. Ha készen van, szűrd le, a főzővízből pedig egy keveset tegyél félre.
A csirkemellkockákat időnként megkevergetve, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával tíz perc alatt süsd át egy forró serpenyőben. Közben a tejszínt keverd el a felaprított bazsalikomlevelekkel vagy szárított bazsalikommal, sózd és borsozd meg egy picit, és ha szereted a csípőset, szórd meg leheletnyi chilivel, és öntsd a kisült csirkére. Add hozzá a lecsepegtetett tésztát, és forgasd össze az egészet. Gyöngyöztesd a tűzhelyen még öt percig, amíg a tészta felszívja a szósz nagy részét. Ha szükséges, a főzővizével óvatosan higíthatod.
Ha inkább húsmentes vacsorát készítenél, próbáld ki a villámgyors, sült paprikás spagettit!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept