Tejszínes csirkecomb spenóttal és gombával: nincs vele sok munka, mégis isteni
A spenóttal és gombával gazdagított, tejszínes csirkecomb csodás íze a sok fűszernek köszönhető.
Hétköznapokon különösen jól jön egy gyors recept, amit akár munka után is összedobhatsz. Ez a spenótos-gombás csirkecomb pont ilyen. Ráadásul a fűszeres tejszínnek köszönhetően a szósz selymes lesz, a bor alkoholtartalma pedig főzés közben elpárolog. A comb bármely részéből készítheted.
Tejszínes csirkecomb spenóttal, gombával
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg spenót
- 20 dkg gomba
- 2.5 dl tejszín
- 2 dl alaplé
- 1 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecomb bőrét tisztítsd meg, fűszerezd bazsalikommal, sóval és borssal. Süsd forró olajon oldalanként négy-négy percig. A húst szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított spenótot, a megtisztított gombát, és párold pár percig.
Szórd meg liszttel, öntsd hozzá a bort, a tejszínt és az alaplét. Amikor összeforr, tedd vissza a csirkét az edénybe, és azzal is rottyantsd össze! Amikor a szósz sűrű, a hús belül puha, kívül ropogós, lehúzhatod a tűzről.
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció