Tejszínes csirkecomb spenóttal és gombával: nincs vele sok munka, mégis isteni
A spenóttal és gombával gazdagított, tejszínes csirkecomb csodás íze a sok fűszernek köszönhető.


- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Hétköznapokon különösen jól jön egy gyors recept, amit akár munka után is összedobhatsz. Ez a spenótos-gombás csirkecomb pont ilyen. Ráadásul a fűszeres tejszínnek köszönhetően a szósz selymes lesz, a bor alkoholtartalma pedig főzés közben elpárolog. A comb bármely részéből készítheted.
Tejszínes csirkecomb spenóttal, gombával
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg spenót
- 20 dkg gomba
- 2.5 dl tejszín
- 2 dl alaplé
- 1 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkecomb bőrét tisztítsd meg, fűszerezd bazsalikommal, sóval és borssal. Süsd forró olajon oldalanként négy-négy percig. A húst szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított spenótot, a megtisztított gombát, és párold pár percig.
Szórd meg liszttel, öntsd hozzá a bort, a tejszínt és az alaplét. Amikor összeforr, tedd vissza a csirkét az edénybe, és azzal is rottyantsd össze! Amikor a szósz sűrű, a hús belül puha, kívül ropogós, lehúzhatod a tűzről.
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.
Még több recept