Tejszínes, chilis kukoricaleves: pirított bacon teszi még tartalmasabbá
A tejszínes kukoricalevest a chili teszi pikánssá, a pirított bacon pedig kiadóssá.

chilis kukoricaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kukoricaleves pillanatok alatt összedobható, nagyon finom bevezetője az ebédnek. A chilit ízlés szerint adagold, attól függően, mennyire szeretitek a csípőset. A tetejére adagolt pirított baconkockák még erősebb zamatot adnak neki.

Tejszínes, chilis kukoricaleves receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg morzsolt kukorica
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál currypor
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál chili
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és az olajat egy kisebb lábos alján olvaszd össze, és párold rajta üvegesre a felaprított vöröshagymát. Ha már puha, dobd rá az átnyomott fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát. Sózd, borsozd, szórd meg curryporral és chilivel, öntsd fel vízzel, és főzd tíz percig. A kukorica egyharmadát vedd ki a lábosból, tedd félre, a többit pedig turmixold jól össze. Öntsd vissza a lábosba a pépesített levest és az egészben hagyott kukoricaszemeket, öntsd fel tejszínnel, forrald össze, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Miközben a leves fő, a bacont kockázd fel, és kevés olajon serpenyőben pirítsd meg. Tálaláskor minden adag tetejére kanalazz belőle.
A pattogatott kukoricát is mindenki szereti, de tudtad, hogy házilag is elkészítheted?

Ezt is szeretjük