Tejfölös zöldbableves
Egy tál borzasztóan egyszerűen összedobható zöldséges zöldbableves bármikor jól jön, sok tejföllel megpakolva az igazi.
A zöldséglevesben az a jó, hogy szinte bármilyen zöldséget belefőzhetsz, amit csak szeretsz, így a saját ízlésednek megfelelőre alakíthatod.
Ha egy kicsit gazdagabbá szeretnéd tenni, karikázz bele virslit vagy kolbászt, lehetőleg valami jobb minőségűt, nehogy elrontsa az élményt!
Tejfölös zöldbableves
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 3 sárgarépa
- 3 dl tejföl
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 púpos evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, a répákat karikázd fel, a hagymát kockázd, a zöldbabot pedig vágd két-három centiméter hosszú darabokra. Ha mindezzel kész vagy, vedd elő a célnak megfelelő lábast, olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd ha már szép üveges, akkor add hozzá a többi zöldséget is - a petrezselymet még ne! -, sózd meg, szórd rá a pirospaprikát is, és öntsd fel két-két és fél liter vízzel - ha sűrűbbre szeretnéd, akkor elég két liter, de két és fél literrel sem lesz túl "üres" a levesed -, és főzz mindenkit puhára.
A lisztet keverd simára a tejföllel, ha már elég puhák a zöldségek, szedj hozzá két-három kanálnyi levest, keverd ki, majd az egészet keverd a levesbe, tedd hozzá a petrezselymet is, pár percig még hagyd együtt főni az egészet, és már kész is vagy.
Egy tál forró leves
A zöldséges levesek nemcsak egyszerűen elkészíthetőek, de szerencsére egészségesek és isteni finomak is, főzz minél többet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- hagyma
A hamis gulyás receptje
- répa
- sárgarépa
Tejfölös karfiolleves
- paprika
- hagyma