Tejfölös zöldbableves

Sok-sok zöldséggel

Egy tál borzasztóan egyszerűen összedobható zöldséges zöldbableves bármikor jól jön, sok tejföllel megpakolva az igazi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséglevesben az a jó, hogy szinte bármilyen zöldséget belefőzhetsz, amit csak szeretsz, így a saját ízlésednek megfelelőre alakíthatod.

Ha egy kicsit gazdagabbá szeretnéd tenni, karikázz bele virslit vagy kolbászt, lehetőleg valami jobb minőségűt, nehogy elrontsa az élményt!

Tejfölös zöldbableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 3 sárgarépa
  • 3 dl tejföl
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, a répákat karikázd fel, a hagymát kockázd, a zöldbabot pedig vágd két-három centiméter hosszú darabokra. Ha mindezzel kész vagy, vedd elő a célnak megfelelő lábast, olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd ha már szép üveges, akkor add hozzá a többi zöldséget is - a petrezselymet még ne! -, sózd meg, szórd rá a pirospaprikát is, és öntsd fel két-két és fél liter vízzel - ha sűrűbbre szeretnéd, akkor elég két liter, de két és fél literrel sem lesz túl "üres" a levesed -, és főzz mindenkit puhára. 

A lisztet keverd simára a tejföllel, ha már elég puhák a zöldségek, szedj hozzá két-három kanálnyi levest, keverd ki, majd az egészet keverd a levesbe, tedd hozzá a petrezselymet is, pár percig még hagyd együtt főni az egészet, és már kész is vagy.

Egy tál forró leves

A zöldséges levesek nemcsak egyszerűen elkészíthetőek, de szerencsére egészségesek és isteni finomak is, főzz minél többet!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük