Ropogós tejfölös-hagymás pite
Aki megkóstolja a tejfölös-hagymás pitét, sokáig emlegeti majd.
Mutatós külső, ropogós tészta és különleges fűszerek: a hagymás-tejfölös pite igazán extra. Litvay Ilona receptje senkit sem állít megoldhatatlan feladat elé, mégis nagyon gyorsan elfogy majd.
Tejfölös-hagymás pite
Hozzávalók 12 szelethez
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 5 dkg szalonna
- 2 lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1 nagy tejföl
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 teáskanál borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- chili
- só
Elkészítés:
A leveles tésztát vedd ki a fagyasztóból legalább egy-két órával a sütés előtt. Ha nagyon szorít az idő, mikróban is kiolvaszthatod. Közben süsd meg a szalonnát és a hagymát, majd dobd rá a paradicsomot, öntsd fel tejföllel, és fűszerezd ízlés szerint sóval, fokhagymával, chilivel, borecettel.
A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és nyomkodd egy vajjal kikent piteformába. Öntsd rá a tejfölös-hagymás feltétet. Szórd meg kakukkfűvel és bazsalikommal. Helyezd a tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 20 perc alatt jó ropogósra. Hagyd kihűlni, csak utána szeleteld fel.
