Tejfölös, gombás csirkepaprikás: sűrű, tunkolni való szafttal
A magyar konyha méltán híres kedvence az ízletes csirkepaprikás, aminek a sűrű szaftját érdemes tejföllel lazítani.
A tejfölös csirkepaprikás egyszerű, gyors, mégis ízletes étel, és még ünnepi főfogás is lehet belőle. Néha nyugodtan lehet variálni az eredeti recepten, új hozzávalókat kipróbálva. A gombából és csirkemellből készült fogás laktató, és zsírszegényebb, mintha combból készítenéd.
Tejfölös, gombás csirkepaprikás
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 5 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 csokor petrezselyem, snidling
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, vágd nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd az olajon süsd üvegesre. Húzd félre, és szórd meg a pirospaprikával, majd öntsd fel egy deci vízzel. Add hozzá a sót és a borsot, tedd hozzá a húst, a megtisztított gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon párold puhára körülbelül 45 perc alatt. Ha szükséges, közben pótold a vizet.
A tejfölt keverd el a liszttel, és adj hozzá kevés pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaft. Kanalazz hozzá a főzőléből annyit, hogy csomómentesre tudd keverni. Keverd részletekben a megpuhult csirkemellhez, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel vagy snidlinggel.
Ha a csirke a kedvenceid közé tartozik, próbáld ki citrommal, zöldfűszerrel is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció