Tejfölös, gombás csirkepaprikás: sűrű, tunkolni való szafttal
A magyar konyha méltán híres kedvence az ízletes csirkepaprikás, aminek a sűrű szaftját érdemes tejföllel lazítani.

tejfolos-gombas-paprikascsirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejfölös csirkepaprikás egyszerű, gyors, mégis ízletes étel, és még ünnepi főfogás is lehet belőle. Néha nyugodtan lehet variálni az eredeti recepten, új hozzávalókat kipróbálva. A gombából és csirkemellből készült fogás laktató, és zsírszegényebb, mintha combból készítenéd.

Tejfölös, gombás csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem, snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, vágd nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd az olajon süsd üvegesre. Húzd félre, és szórd meg a pirospaprikával, majd öntsd fel egy deci vízzel. Add hozzá a sót és a borsot, tedd hozzá a húst, a megtisztított gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon párold puhára körülbelül 45 perc alatt. Ha szükséges, közben pótold a vizet.
 

A tejfölt keverd el a liszttel, és adj hozzá kevés pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaft. Kanalazz hozzá a főzőléből annyit, hogy csomómentesre tudd keverni. Keverd részletekben a megpuhult csirkemellhez, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel vagy snidlinggel. 
Ha a csirke a kedvenceid közé tartozik, próbáld ki citrommal, zöldfűszerrel is.  

Ezt is szeretjük