Tanyasi, tejfölös csirkepaprikás: sűrű, és combból fantasztikusan finom
A legfinomabb csirkepaprikás háztáji állat húsából készül.

csirkepaprikás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a csirkepaprikás mindenhogy finom, ha van rá lehetőséged, vásárolj hozzá háztáji csirkét, akit természetes táppal etettek, és hagytak szabadon kapirgálni, az ő húsuk ugyanis össze sem hasonlítható a nagyüzemi körülmények között tartott állatokéval. Paprikás készítéséhez combot használj, a csontról pedig legfeljebb a főzés befejezése után szeld le a húst.

Tejfölös csirkepaprikás receptje

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 evőkanál libazsír
  • 2 dl tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni.

A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Ha a hagyma megpuhult, dobd hozzá a felaprított fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd hozzá a fűszerpaprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, önts alá nagyon kevés vizet, tedd vissza a tűzre, és főzd addig, amíg a paradicsom összeesik. Ekkor pakold bele a combokat, öntsd fel annyi vízzel, amennyi félig fedi el őket, enyhén sózd és borsozd meg, és fedő alatt főzd kis lángon egy órát.

Ha a hús átpuhult, készítsd el a habarást. A tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá egy evőkanállal a pörkölt főzővizéből, majd az egészet folyamatos kevergetés mellett öntsd a fazékba. Használj kézi habverőt, hogy ne maradjon a liszt csomós, és főzd tíz percig, amíg besűrűsödik.

Ha kevés az időd, főtt tésztával is tálalhatod, de házi galuskával a legfinomabb - a maradékból másnap tojásos nokedlit is készíthetsz.

Ezt is szeretjük