Tanyasi, tejfölös csirkepaprikás: sűrű, és combból fantasztikusan finom
A legfinomabb csirkepaprikás háztáji állat húsából készül.
Bár a csirkepaprikás mindenhogy finom, ha van rá lehetőséged, vásárolj hozzá háztáji csirkét, akit természetes táppal etettek, és hagytak szabadon kapirgálni, az ő húsuk ugyanis össze sem hasonlítható a nagyüzemi körülmények között tartott állatokéval. Paprikás készítéséhez combot használj, a csontról pedig legfeljebb a főzés befejezése után szeld le a húst.
Tejfölös csirkepaprikás receptje
Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 3 evőkanál libazsír
- 2 dl tejföl
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni.
A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Ha a hagyma megpuhult, dobd hozzá a felaprított fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd hozzá a fűszerpaprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, önts alá nagyon kevés vizet, tedd vissza a tűzre, és főzd addig, amíg a paradicsom összeesik. Ekkor pakold bele a combokat, öntsd fel annyi vízzel, amennyi félig fedi el őket, enyhén sózd és borsozd meg, és fedő alatt főzd kis lángon egy órát.
Ha a hús átpuhult, készítsd el a habarást. A tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá egy evőkanállal a pörkölt főzővizéből, majd az egészet folyamatos kevergetés mellett öntsd a fazékba. Használj kézi habverőt, hogy ne maradjon a liszt csomós, és főzd tíz percig, amíg besűrűsödik.
Ha kevés az időd, főtt tésztával is tálalhatod, de házi galuskával a legfinomabb - a maradékból másnap tojásos nokedlit is készíthetsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció