Rántott csirkemell paprikás tejfölben pácolva: egyszerre omlós és ropogós
Még finomabb a rántott csirkemell, ha bundázás előtt paprikás tejfölben pácolod.

Gondolnád, hogy a rántott csirkemellet is számtalan változatban készítheted el? Ha paprikás, fokhagymás tejfölben pácolod egy éjszakát, még omlósabb és finomabb lesz. Sütéskor ügyelj rá, hogy az olaj elég forró legyen: inkább egyszerre csak kevesebb szelet húst tegyél bele, hogy ne hűtsék le.
Tejfölben pácolt rántott csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 20 dkg liszt a bundázáshoz
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, enyhén klopfold ki és sózd be. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a tojással, a pirospaprikával és a borssal. Fektesd bele a hússzeleteket, és letakarva tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap vedd ki őket a pácból, és hempergesd meg egyenként lisztben. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hús ússzon benne. Ha már elég forró, vedd vissza a lángot közepesre, és süsd pirosra a csirkeszeletek mindkét oldalát. Szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn itasd fel róla a felesleges olajat.
Kínálj hozzá különleges köretet! A fűszeres sütőtökhasábok finomabbak, mint a megszokott sült krumpli.
- fokhagyma
- csirkemell
- tejföl
- pirospaprika
- húsételek
- rántott csirkemell
- tejfölben pácolt rántott csirkemell
- Recept