Rántott csirkemell paprikás tejfölben pácolva: egyszerre omlós és ropogós

Még finomabb a rántott csirkemell, ha bundázás előtt paprikás tejfölben pácolod.

Tejfölben pácolt rántott csirkemell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondolnád, hogy a rántott csirkemellet is számtalan változatban készítheted el? Ha paprikás, fokhagymás tejfölben pácolod egy éjszakát, még omlósabb és finomabb lesz. Sütéskor ügyelj rá, hogy az olaj elég forró legyen: inkább egyszerre csak kevesebb szelet húst tegyél bele, hogy ne hűtsék le.

Tejfölben pácolt rántott csirkemell

Hozzávalók

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 20 dkg liszt a bundázáshoz
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, enyhén klopfold ki és sózd be. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a tojással, a pirospaprikával és a borssal. Fektesd bele a hússzeleteket, és letakarva tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap vedd ki őket a pácból, és hempergesd meg egyenként lisztben. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a hús ússzon benne. Ha már elég forró, vedd vissza a lángot közepesre, és süsd pirosra a csirkeszeletek mindkét oldalát. Szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn itasd fel róla a felesleges olajat.
 

Kínálj hozzá különleges köretet! A fűszeres sütőtökhasábok finomabbak, mint a megszokott sült krumpli.

Ezt is szeretjük