Puha tejbegrízsüti omlós tésztával

Nekünk ez a recept vált be

Készíts ínycsiklandozó édességet nehéz krém helyett tejbegrízzel. Mindenki imádni fogja.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ötvözd a lágy tejbegrízt finom süteménytésztával, mert az előbbi nemcsak magában nagyon finom, de krémként is megállja a helyét.

Tejbegrízsüti

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 1 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kiskanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez forrald fel a tejet, majd fokozatosan add hozzá a búzadarát. Folyamatos kevergetés közben főzd sűrűre. Tedd félre kihűlni. Közben olvaszd meg a vajat, keverd össze jól a porcukorral. Add hozzá a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel dolgozd jól össze habosra.

A tésztához verd fel a tojássárgáját cukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóporral, aztán szitáld hozzá a tojásokhoz. A tojásfehérjét verd habbá, és óvatosan adagold hozzá a masszához. A tésztát töltsd kivajazott tepsibe, és 180 fokon süsd 15 percig. A végén végezz tűpróbát, ha a tészta nem tapad a hústűre, elkészült, és kiveheted a sütőből. 

A krémet egyengesd el a tészta tetején, ha még túl lágy, fél órára tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon a tetején. A süti tetejére tálalás előtt szitálj kakaóport.

15792317 8b3ffb0ae1c25ae6ff7be710202ad431 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük