Puha tejbegrízsüti omlós tésztával
Készíts ínycsiklandozó édességet nehéz krém helyett tejbegrízzel. Mindenki imádni fogja.
Ötvözd a lágy tejbegrízt finom süteménytésztával, mert az előbbi nemcsak magában nagyon finom, de krémként is megállja a helyét.
Tejbegrízsüti
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1 dl tej
- 15 dkg vaj
- 5 evőkanál búzadara
- 15 dkg porcukor
- 1 kiskanál kakaópor
Elkészítés:
A krémhez forrald fel a tejet, majd fokozatosan add hozzá a búzadarát. Folyamatos kevergetés közben főzd sűrűre. Tedd félre kihűlni. Közben olvaszd meg a vajat, keverd össze jól a porcukorral. Add hozzá a kihűlt tejbegrízt, és botmixerrel dolgozd jól össze habosra.
A tésztához verd fel a tojássárgáját cukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóporral, aztán szitáld hozzá a tojásokhoz. A tojásfehérjét verd habbá, és óvatosan adagold hozzá a masszához. A tésztát töltsd kivajazott tepsibe, és 180 fokon süsd 15 percig. A végén végezz tűpróbát, ha a tészta nem tapad a hústűre, elkészült, és kiveheted a sütőből.
A krémet egyengesd el a tészta tetején, ha még túl lágy, fél órára tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon a tetején. A süti tetejére tálalás előtt szitálj kakaóport.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció