Tavaszi zöldséges lasagne

Nem csak vegáknak

Ha szereted a lasagnét, ugyanakkor jól elvagy hús nélkül, akkor receptünk pont neked lett kitalálva! Isteni fogást rittyenthetsz egy óra alatt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lasagnéban az a legjobb, hogy szinte bármivel megtöltheted a tésztalapok közötti helyeket. Tavaszias változatunk igazán aktuális, hiszen az egész évszak ízvilága benne van.

Ráadásul akkor is elkészítheted, ha a vegák táborát erősíted. Próbáld ki receptünket!

Tavaszi zöldséges lasagne

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 csokor póréhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc az előkészítés plusz nagyjából 30-40 perc a sütés.

Elkészítés menete:

A póré- és fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott pritaminpaprikát, a répát és a meghámozott zöldborsót, és párold körülbelül tíz percig. A paradicsomot szintén darabold fel, és keverd a többi zöldséghez. Ízlésed szerint szórd meg oregánóval, bazsalikommal és sóval.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A tejet és a lisztet keverd össze - vigyázz, hogy ne legyen csomós. Állandó keverés mellett sűrítsd be a tűz felett, majd amikor már egészen sűrű, húzd le, és a vajat is add hozzá. Egy jénai tál aljába tegyél keveset a zöldséges szószból, majd helyezz rá egy sor lasagnelapot. Erre kerüljön még egy sor zöldséges szósz, majd jöhet megint a tészta, ezt követően pedig a besamel.

Isteni olasz tészták receptjei, képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Addig folytasd így a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok, de ügyelj rá, hogy a tetején tészta legyen. A sajtot reszeld le, szórd rá, majd előmelegített sütőbe told be a lasagnét. 30-40 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük