Tavaszi zöldséges lasagne
Ha szereted a lasagnét, ugyanakkor jól elvagy hús nélkül, akkor receptünk pont neked lett kitalálva! Isteni fogást rittyenthetsz egy óra alatt!
A lasagnéban az a legjobb, hogy szinte bármivel megtöltheted a tésztalapok közötti helyeket. Tavaszias változatunk igazán aktuális, hiszen az egész évszak ízvilága benne van.
Ráadásul akkor is elkészítheted, ha a vegák táborát erősíted. Próbáld ki receptünket!
Tavaszi zöldséges lasagne
Hozzávalók:
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 2 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz lasagne tészta
- 1 pritaminpaprika
- 1 csokor póréhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc az előkészítés plusz nagyjából 30-40 perc a sütés.
Elkészítés menete:
A póré- és fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott pritaminpaprikát, a répát és a meghámozott zöldborsót, és párold körülbelül tíz percig. A paradicsomot szintén darabold fel, és keverd a többi zöldséghez. Ízlésed szerint szórd meg oregánóval, bazsalikommal és sóval.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A tejet és a lisztet keverd össze - vigyázz, hogy ne legyen csomós. Állandó keverés mellett sűrítsd be a tűz felett, majd amikor már egészen sűrű, húzd le, és a vajat is add hozzá. Egy jénai tál aljába tegyél keveset a zöldséges szószból, majd helyezz rá egy sor lasagnelapot. Erre kerüljön még egy sor zöldséges szósz, majd jöhet megint a tészta, ezt követően pedig a besamel.
Addig folytasd így a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok, de ügyelj rá, hogy a tetején tészta legyen. A sajtot reszeld le, szórd rá, majd előmelegített sütőbe told be a lasagnét. 30-40 perc alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- tészta
Pofonegyszerű, 20 perces paradicsomos penne
- tészta
- bacon
Serpenyős szalonnás tészta 15 perc alatt
- gomba
- tészta