Tejszínes-gombás rakott tészta
Kiadós és laktató
Nemcsak isteni finom, de a gomba szinte kalóriamentes, így ha fogyókúrázol, akkor is bátran fogyaszthatod.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombát sokféleképpen elkészítheted, ráadásul amellett, hogy rengeteg fajtája létezik szinte kalóriamentes táplálék.

Ha tésztával készíted nagyon laktató és kiadós egytálételt kapsz, ami vacsorára és másnap ebédre is tökéletes fogás.

Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg tészta
  • fél kg gomba
  • 20-30 dkg sonka
  • 3 dl tejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • olaj
  • paprika
  • majoránna
  • rozmaring

Elkészítés ideje:

Körülbelül 45 perc.

Elkészítés menete:

Főzd ki a tésztát olajos, sós vízben.  Majd a gombát és a sonkát vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg, ezután add hozzá a sonkát és a gombát, szórd meg a delikáttal, és 10 percig párold együtt. Kend ki a tepsit egy kevés olajjal, rakd bele a főtt tészta felét, rakd rá a gomba-sonka felét, majd ezt ismételd meg még egyszer.

A tetejére jöhet a tejszín, amibe keverd bele a fűszereket, kevés só, kevés delikát, egy teáskanálnyi pirospaprika, egy kávékanálnyi majoránna, rozmaring és a zúzott fokhagyma. Az egészet öntsd rá a tésztára, és 25-30 percig süsd 200 fokon.

Még több tészta

Ha te sem tudsz ellenállni az olaszok kedvenc ételének, nézd meg képgalériánkat, ahol még több tésztaétel receptjét megtalálod.

Ezt is szeretjük