Tejszínes-gombás rakott tészta
Kiadós és laktató
Nemcsak isteni finom, de a gomba szinte kalóriamentes, így ha fogyókúrázol, akkor is bátran fogyaszthatod.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gombát sokféleképpen elkészítheted, ráadásul amellett, hogy rengeteg fajtája létezik szinte kalóriamentes táplálék.

Ha tésztával készíted nagyon laktató és kiadós egytálételt kapsz, ami vacsorára és másnap ebédre is tökéletes fogás.

Tejszínes-gombás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg tészta
  • fél kg gomba
  • 20-30 dkg sonka
  • 3 dl tejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • olaj
  • paprika
  • majoránna
  • rozmaring

Elkészítés ideje:

Körülbelül 45 perc.

Elkészítés menete:

Főzd ki a tésztát olajos, sós vízben.  Majd a gombát és a sonkát vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg, ezután add hozzá a sonkát és a gombát, szórd meg a delikáttal, és 10 percig párold együtt. Kend ki a tepsit egy kevés olajjal, rakd bele a főtt tészta felét, rakd rá a gomba-sonka felét, majd ezt ismételd meg még egyszer.

A tetejére jöhet a tejszín, amibe keverd bele a fűszereket, kevés só, kevés delikát, egy teáskanálnyi pirospaprika, egy kávékanálnyi majoránna, rozmaring és a zúzott fokhagyma. Az egészet öntsd rá a tésztára, és 25-30 percig süsd 200 fokon.

Még több tészta

Ha te sem tudsz ellenállni az olaszok kedvenc ételének, nézd meg képgalériánkat, ahol még több tésztaétel receptjét megtalálod.

Blog.hu ajánló