Tésztasaláta tavaszi zöldségekkel

Gyors és egészséges ebéd

A zöldségszezon kellős közepén nem is lehetne jobb ebéded, mint egy kis tészta sok zöldséggel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs lehetőséged hazaszaladni ebédre, a tésztasaláta akkor is remek megoldás, hiszen pár napig az iroda hűtőjében is eláll, és így biztosan tudhatod, hogy mi kerül a szervezetedbe, ráadásul szinte biztosan olcsóbban jössz ki, mint ha lemennél a közeli kifőzdébe.

Ha a listában szerepel olyan, amit nem szeretsz, cseréld ki bátran valamilyen másik, frissen kapható zöldségre, nem tudsz hibázni, mindennel nagyon finom lesz!

Zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg orsótészta
  • 25 dkg zöldspárga
  • 25 dkg brokkoli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg kelbimbó
  • 10 dkg reszelt ementáli
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár szem koktélparadicsom, díszítésnek
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elkészítés menete:

A tésztát főzd enyhén sós vízben fogkeményre, ha elkészült, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd át. A spárgát szabadítsd meg a fás részétől, majd vágd egységes méretű kis hengerekre, a brokkolit mosd át alaposan, és darabold minél kisebb rózsákra, a répát kockázd fel, a kelbimbókat negyedeld, a zöldborsó csak legyen kéznél.

Ha mindenki elnyerte a megfelelő formáját, egy alkalmas, nagyméretű serpenyőben olvaszd meg a vajat - még ízletesebb lesz, ha a vajat baconnel váltod ki -, dobd rá a zöldségeket, és tekerj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot. Körülbelül nyolc-tíz percnél nem kell több nekik a megfelelő állapot eléréséhez.

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tejszínbe törd bele a fokhagymát, tegyél bele egy kis petrezselymet, és mielőtt levennéd a tűzről a zöldségeket, keverd melléjük, várd meg, amíg buggyan egyet, és már jó is lesz. A tésztával keverd össze a keveréket, a tetejére pedig szórd rá a sajtot, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük