Tésztasaláta tavaszi zöldségekkel
A zöldségszezon kellős közepén nem is lehetne jobb ebéded, mint egy kis tészta sok zöldséggel.
Ha nincs lehetőséged hazaszaladni ebédre, a tésztasaláta akkor is remek megoldás, hiszen pár napig az iroda hűtőjében is eláll, és így biztosan tudhatod, hogy mi kerül a szervezetedbe, ráadásul szinte biztosan olcsóbban jössz ki, mint ha lemennél a közeli kifőzdébe.
Ha a listában szerepel olyan, amit nem szeretsz, cseréld ki bátran valamilyen másik, frissen kapható zöldségre, nem tudsz hibázni, mindennel nagyon finom lesz!
Zöldséges tésztasaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg orsótészta
- 25 dkg zöldspárga
- 25 dkg brokkoli
- 15 dkg zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 15 dkg kelbimbó
- 10 dkg reszelt ementáli
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín
- 2 szál újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- pár szem koktélparadicsom, díszítésnek
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Elkészítés menete:
A tésztát főzd enyhén sós vízben fogkeményre, ha elkészült, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd át. A spárgát szabadítsd meg a fás részétől, majd vágd egységes méretű kis hengerekre, a brokkolit mosd át alaposan, és darabold minél kisebb rózsákra, a répát kockázd fel, a kelbimbókat negyedeld, a zöldborsó csak legyen kéznél.
Ha mindenki elnyerte a megfelelő formáját, egy alkalmas, nagyméretű serpenyőben olvaszd meg a vajat - még ízletesebb lesz, ha a vajat baconnel váltod ki -, dobd rá a zöldségeket, és tekerj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot. Körülbelül nyolc-tíz percnél nem kell több nekik a megfelelő állapot eléréséhez.
A tejszínbe törd bele a fokhagymát, tegyél bele egy kis petrezselymet, és mielőtt levennéd a tűzről a zöldségeket, keverd melléjük, várd meg, amíg buggyan egyet, és már jó is lesz. A tésztával keverd össze a keveréket, a tetejére pedig szórd rá a sajtot, és már fogyaszthatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- kukorica
- tészta
Tésztasaláta virslivel
- sajt
- paradicsom
Olaszos óriás kagylótészta paradicsommal
- tészta
- bazsalikom