Tavaszi tekercs
Távol-keleti kedvenc
A tavaszi tekercs - chūn juǎn, ahogy a kínaiak mondják - ropogós tésztába hajtott húsos-zöldséges - inkább csak zöldséges - ragu.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tavaszi tekercsnek számtalan változata létezik egész Ázsiában, van, ahol hússal töltik, de a csak zöldséget tartalmazó verzió jóval elterjedtebb. A fix pontja a káposzta, na meg természetesen a tészta, e kettő nélkül nem igazán létezhet tavaszi tekercs.

Tulajdonképp bármit pakolhatsz bele, ahogyan bármit, amit nem szeretsz, vagy nem tudsz hozzájutni, ki is hagyhatsz belőle, itt minden a fantáziádra van bízva!

Tavaszi tekercs

Hozzávalók:

  • 1 kg jamgyökér
  • 15 dkg zöldbab
  • 6 evőkanálnyi mogyoróolaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 darab szárított shiitake gomba
  • 1 nagyobb répa
  • fél fej kisebb káposzta
  • 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanálnyi szójaszósz
  • 1 csomag tavaszitekercs-lap
  • cukor

Elkészítés ideje:

50 perc

Elkészítés menete:

A gombákat tedd forró vízbe, nagyjából öt percre, majd csíkozd fel őket, és tedd félre. A jamgyökeret tisztítsd meg, majd reszeld le minél kisebb csíkokra. A répával tegyél ugyanígy. A mogyoróolajat hevítsd fel, majd pirítsd meg benne a feldarabolt káposztát, majd, ha kicsit összeesett, a rövid csíkokra vágott zöldbabot is, aztán vedd le a tűzről. Tedd ki a babokat egy tálba, a megmaradt olajon pár pillanat alatt pirítsd meg a reszelt gyömbért, húzd le a tűzről, adj hozzá egy teáskanálnyi cukrot, egy teáskanálnyi sót, és szintén egy teáskanálnyi szójaszószt, valamint fél deci vizet.

Tedd vissza a tűzre, kavard meg párszor, majd, ha forrásnak indult, add hozzá a jamgyökeret és a répát, főzd őket együtt. Ha még kell, egy kis vizet adhatsz hozzájuk, de vigyázz arra, hogy ne legyen a végén leve. Ha mindezzel kész vagy, tedd félre hűlni a zöldséges ragut, mielőtt tekercsekbe töltöd. A lapokat terítsd ki, töltsd meg a raguval, és tekerd fel őket. Egy mélyebb serpenyőben - wokban - forrósíts olajat, és süsd ki benne a tavaszi tekercseket.

Fűszeres ízek

A húsos és a zöldséges ételek is elképzelhetetlenek válogatott fűszerek nélkül: nézz be képgalériánkba néhány ízletes ötletért!

Ezt is szeretjük