Könnyű, tavaszi zöldségleves sok borsóval, gazdagon: mindig jólesik
Tavasszal tuningold az immunrendszeredet friss, zamatos zöldséglevessel! Laktató, és alig van benne kalória.

tavaszi-zoldsegleves
Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Felfrissíti, hidratálja a bőrt, és tartósabbá teszi a sminket: készíts rózsavizet! »

Így fejlődött a divat az elmúlt 100 évben: meglepő, hogy ismétlődnek a trendek »

Csak 10 perc, de felpörgeti a reggeli anyagcserét: karcsúsító edzés, ugrálás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes, könnyű tavaszi levesek üdítően hatnak testre-lélekre egyaránt. A friss, zsenge zöldségek gyorsan megpuhulnak, így nem tart sokáig összedobni az ízletes ételt. Ha szeretnéd, levestésztával, daragaluskával még tartalmasabbá teheted, de önmagában is jó sűrű. 

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db zellergumó
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 0.5 db karalábé
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra. Az olajat hevítsd fel, dobd rá a krumplit, a répákat, a zellert, a karalábét, a hagymát, és kevergetve pirítsd három-négy percig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd körülbelül 15-20 percig, vagy, amíg a zöldségek megpuhulnak. Rakd hozzá a borsót, és főzd még öt-tíz percig. Közben kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Csirkével is főzheted a zöldséglevest. Akkor csak valami könnyű második kell utána. 

Ezt is szeretjük