Könnyű, tavaszi zöldségleves sok borsóval, gazdagon: mindig jólesik
Tavasszal tuningold az immunrendszeredet friss, zamatos zöldséglevessel! Laktató, és alig van benne kalória.

tavaszi-zoldsegleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színes, könnyű tavaszi levesek üdítően hatnak testre-lélekre egyaránt. A friss, zsenge zöldségek gyorsan megpuhulnak, így nem tart sokáig összedobni az ízletes ételt. Ha szeretnéd, levestésztával, daragaluskával még tartalmasabbá teheted, de önmagában is jó sűrű. 

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db zellergumó
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 0.5 db karalábé
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra. Az olajat hevítsd fel, dobd rá a krumplit, a répákat, a zellert, a karalábét, a hagymát, és kevergetve pirítsd három-négy percig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd körülbelül 15-20 percig, vagy, amíg a zöldségek megpuhulnak. Rakd hozzá a borsót, és főzd még öt-tíz percig. Közben kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Csirkével is főzheted a zöldséglevest. Akkor csak valami könnyű második kell utána. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük