Könnyű, tavaszi zöldségleves sok borsóval, gazdagon: mindig jólesik
Tavasszal tuningold az immunrendszeredet friss, zamatos zöldséglevessel! Laktató, és alig van benne kalória.

tavaszi-zoldsegleves
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes, könnyű tavaszi levesek üdítően hatnak testre-lélekre egyaránt. A friss, zsenge zöldségek gyorsan megpuhulnak, így nem tart sokáig összedobni az ízletes ételt. Ha szeretnéd, levestésztával, daragaluskával még tartalmasabbá teheted, de önmagában is jó sűrű. 

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db zellergumó
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 0.5 db karalábé
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra. Az olajat hevítsd fel, dobd rá a krumplit, a répákat, a zellert, a karalábét, a hagymát, és kevergetve pirítsd három-négy percig. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd körülbelül 15-20 percig, vagy, amíg a zöldségek megpuhulnak. Rakd hozzá a borsót, és főzd még öt-tíz percig. Közben kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá fűszert. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Csirkével is főzheted a zöldséglevest. Akkor csak valami könnyű második kell utána. 

Ezt is szeretjük