Csak egy könnyű fogás, de nagyon jól fogsz lakni vele - Selymes zöldségkrémleves

A hagyományos zöldségleves helyett legközelebb a krémes változatot tedd az asztalra!

Csak egy könnyű fogás, de nagyon jól fogsz lakni vele - Selymes zöldségkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minél többféle zöldségből készíted a levest, annál zamatosabb lesz. A tejszíntől pedig finom selymessé válik az állaga. Nem kérdés, így még a gyerkőcök is szívesen megeszik. 

A zöldségkrémleves tetejére szórhatsz zöldfűszert, kínálhatsz hozzá chipset, pirított kenyér- vagy zsemlekockát.

Tavaszi zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 3 krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 zeller
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

A répákat, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Fontos, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. A póréhagymát és a fokhagymát is hámozd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd bele a zöldségeket, és állandóan kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy-másfél liter vízzel, rakd bele a leveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt.

Végy ki egy-két merőkanál zöldséget, a többit turmixold össze, majd tedd vissza a tűzre, és állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Közben szórd meg petrezselyemmel, forrald fel az egészet, és rögtön tálald.

Ezt is szeretjük