Csak egy könnyű fogás, de nagyon jól fogsz lakni vele - Selymes zöldségkrémleves
A hagyományos zöldségleves helyett legközelebb a krémes változatot tedd az asztalra!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minél többféle zöldségből készíted a levest, annál zamatosabb lesz. A tejszíntől pedig finom selymessé válik az állaga. Nem kérdés, így még a gyerkőcök is szívesen megeszik. 

A zöldségkrémleves tetejére szórhatsz zöldfűszert, kínálhatsz hozzá chipset, pirított kenyér- vagy zsemlekockát.

Tavaszi zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 3 krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 zeller
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

A répákat, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Fontos, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek. A póréhagymát és a fokhagymát is hámozd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd bele a zöldségeket, és állandóan kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy-másfél liter vízzel, rakd bele a leveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt.

Végy ki egy-két merőkanál zöldséget, a többit turmixold össze, majd tedd vissza a tűzre, és állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Közben szórd meg petrezselyemmel, forrald fel az egészet, és rögtön tálald.

Blog.hu ajánló