Tavaszi zöldsaláta friss, roppanós zöldségekből: a sonka mellé tökéletes
Minél többféle zöldségből készül a tavaszi zöldsaláta, annál finomabb és egészségesebb.
A húsvéti, nehéz ételek mellett felüdülést jelenthet a friss, roppanós zöldségekből készülő tavaszi saláta. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, tehetsz még bele uborkát, spenótot és paradicsomot is. Tálalás előtt megszórhatod kevés sajttal, de a tetejére főtt tojás is kerülhet. Kínáld a sonkához, de eheted magában is.
Tavaszi zöldsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db fejes saláta
- 1 csokor retek
- 1 csokor újhagyma
- 2 ág bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- 1 marék kapor
Az öntethez
- 8 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket jó alaposan mosd meg, és aprítsd fel tetszés szerint. Rakd egy nagyobb tálba, szórd rá a bazsalikomot, rozmaringot és a kaprot, de más zöldfűszerrel is megbolondíthatod. Az öntethez keverd össze az olívaolajat pár csepp citromlével, zúzott fokhagymával, mustárral és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg vele a zöldségeket. Kézzel forgasd is össze, hogy mindent átjárjon a fűszeres öntet. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy az ízek jól összeérjenek.
A frissítő quinoasaláta is friss tavaszi zöldségekkel a legfinomabb. Ráadásul segít feltölteni a vitaminraktárat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció