Selymes, tavaszi hagymaleves: ennél jobb immunerősítő nem is kell
Ha a hagymát is hagymával ennéd, vagy erősítenéd kicsit az immunrendszeredet, a tavaszi hagymaleves tuti választás.

tavaszi-hagymaleves
Ez is érdekelhet

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

beauty and style

Mire jó, és hogy használ a glikolsav? Hámlaszt, serkenti a kollagéntermelést, és ez még nem minden »

Beyoncé kerek idomokkal is irdatlanul szexi: dögösebb már nem is lehetne »

Felfrissíti, hidratálja a bőrt, és tartósabbá teszi a sminket: készíts rózsavizet! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezekben a hagymákban külön-külön is sok fontos vitamin és hasznos ásványi anyag van. Az újhagymától és a medvehagymától különösen üde, tavaszias lesz a fogás. Ezt a levest ráadásul 30 perc alatt az asztalra teheted. Ha igazán selymessé varázsolnád, használj hozzá tejszínt. Pirított hagymával, zsemlekockával, sajttal még tovább fokozhatod az élvezetet. 

Tavaszi hagymaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 levél medvehagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, öblítsd le, és vágd fel karikákra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát, mehet rá az újhagyma, a medvehagyma és a fokhagyma. Kevergetve párold fél-egy percig, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Dobj rá kevés lisztet, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
Főzd 10-15 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd az egészet botmixerrel. Öntsd bele a tejszínt, és főzd össze pár perc alatt.

Nem tart sokáig a medvehagymaszezon, ezért használd ki! Készíts az illatos, ízes növényből isteni pestót

Ezt is szeretjük