Selymes, tavaszi hagymaleves: ennél jobb immunerősítő nem is kell
Ha a hagymát is hagymával ennéd, vagy erősítenéd kicsit az immunrendszeredet, a tavaszi hagymaleves tuti választás.

tavaszi-hagymaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezekben a hagymákban külön-külön is sok fontos vitamin és hasznos ásványi anyag van. Az újhagymától és a medvehagymától különösen üde, tavaszias lesz a fogás. Ezt a levest ráadásul 30 perc alatt az asztalra teheted. Ha igazán selymessé varázsolnád, használj hozzá tejszínt. Pirított hagymával, zsemlekockával, sajttal még tovább fokozhatod az élvezetet. 

Tavaszi hagymaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 levél medvehagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, öblítsd le, és vágd fel karikákra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát, mehet rá az újhagyma, a medvehagyma és a fokhagyma. Kevergetve párold fél-egy percig, majd ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Dobj rá kevés lisztet, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.
Főzd 10-15 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd az egészet botmixerrel. Öntsd bele a tejszínt, és főzd össze pár perc alatt.

Nem tart sokáig a medvehagymaszezon, ezért használd ki! Készíts az illatos, ízes növényből isteni pestót

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük