A tökéletes tatárbifsztek régi családi recept szerint: a húson múlik szinte minden
A jó tatárbifsztek titka a többször átdarált marhahús és a hozzávalók megfelelő aránya.

tatarbifsztek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyiféle tatárbifesztek. Legtöbbször előételként kerül az asztalra, de akár partifalatként is tálalhatod. Jól jön évbúcsúztatóra is, akár te vársz vendégeket, akár valami finomat vinnél a házibuliba. Nagyon fontos, hogy friss, jó minőségű húst használj hozzá, a legjobb választás a bélszín.  

Tatárbifsztek

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhabélszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst legalább kétszer daráld át, vagy még jobb, ha erre megkéred a hentest. Rakd egy tálba, és add hozzá a puha vajat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózd, borsozd, és mehet hozzá a tojás, a fűszerpaprika, valamint a mustár. Villával nyomkodd össze jó alaposan, egészen addig, amíg a vaj el nem tűnik. Ha szeretnéd, robotgéppel is összedolgozhatod a masszát. Ha megfelelő az állaga, tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pirítóssal kínáld, a tetejére szórhatsz még hagymát. 
A kaszinótojás sem hiányozhat a szilveszteri hidegtálról. Ezzel a recepttel isteni lesz. 

Ezt is szeretjük