A tökéletes tatárbifsztek régi családi recept szerint: a húson múlik szinte minden
A jó tatárbifsztek titka a többször átdarált marhahús és a hozzávalók megfelelő aránya.
Ahány ház, annyiféle tatárbifesztek. Legtöbbször előételként kerül az asztalra, de akár partifalatként is tálalhatod. Jól jön évbúcsúztatóra is, akár te vársz vendégeket, akár valami finomat vinnél a házibuliba. Nagyon fontos, hogy friss, jó minőségű húst használj hozzá, a legjobb választás a bélszín.
Tatárbifsztek
Hozzávalók
- 40 dkg marhabélszín
- 10 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst legalább kétszer daráld át, vagy még jobb, ha erre megkéred a hentest. Rakd egy tálba, és add hozzá a puha vajat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózd, borsozd, és mehet hozzá a tojás, a fűszerpaprika, valamint a mustár. Villával nyomkodd össze jó alaposan, egészen addig, amíg a vaj el nem tűnik. Ha szeretnéd, robotgéppel is összedolgozhatod a masszát. Ha megfelelő az állaga, tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pirítóssal kínáld, a tetejére szórhatsz még hagymát.
A kaszinótojás sem hiányozhat a szilveszteri hidegtálról. Ezzel a recepttel isteni lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept