Így készül a franciák kenyérlángosa, az isteni tarte flambée
Ami nekünk a töki pompos, az a franciáknak a tarte flambée. A klasszikus változat sok hagymával és baconnel készül.
A francia-német kenyérlángost elzászi pizzaként vagy hagymás lepényként is emlegetik. A tésztával könnyű bánni, így kevés tapasztalattal is bátran hozzáfoghatsz. A vékony kenyérlángos ropogósra sül, a feltéteket pedig ízlésed szerint variálhatod. Sok tejföllel, hagymával és baconnel a tetején nagyon csábító.
Tarte flambée recept
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1.5 cl olívaolaj
A feltéthez
- 10 dkg bacon
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- zöldfűszerek
- zsír vagy olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az élesztőt oldd fel egy deci langyos vízben. Add hozzá a lisztet, a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Amikor már nem ragad a kezedhez, és fényes, sima, formázz belőle gombócot, majd takard le, és pihentesd 30 percig. Szórj hozzá egy teáskanál sót, öntsd hozzá az olívaolajat, és ismét gyúrd össze. Keleszd még 40 percig.
Közben készítsd el a feltétet. A bacont vágd kis darabokra, a hagymákat pedig karikázd fel. Kevés zsiradékon pirítsd meg a szalonnát, és add hozzá a hagymát is, majd dinszteld meg. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, és egyengesd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben, 200 fokon süsd 10-15 percig. Vedd ki, kend meg a tésztát tejföllel, sózd, borsozd, majd oszlasd el rajta a feltétet. Dugd vissza, és süsd még 10-15 percig. Zöldfűszerekkel megszórva kínáld.
A kenyérlángost krumplis tésztából is elkészítheted, és sokáig friss marad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció