Így készül a franciák kenyérlángosa, az isteni tarte flambée

Ami nekünk a töki pompos, az a franciáknak a tarte flambée. A klasszikus változat sok hagymával és baconnel készül.

Tarte flambée
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia-német kenyérlángost elzászi pizzaként vagy hagymás lepényként is emlegetik. A tésztával könnyű bánni, így kevés tapasztalattal is bátran hozzáfoghatsz. A vékony kenyérlángos ropogósra sül, a feltéteket pedig ízlésed szerint variálhatod. Sok tejföllel, hagymával és baconnel a tetején nagyon csábító. 

Tarte flambée recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1.5 cl olívaolaj

A feltéthez

  • 10 dkg bacon
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • zöldfűszerek
  • zsír vagy olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt oldd fel egy deci langyos vízben. Add hozzá a lisztet, a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Amikor már nem ragad a kezedhez, és fényes, sima, formázz belőle gombócot, majd takard le, és pihentesd 30 percig. Szórj hozzá egy teáskanál sót, öntsd hozzá az olívaolajat, és ismét gyúrd össze. Keleszd még 40 percig. 
 

Közben készítsd el a feltétet. A bacont vágd kis darabokra, a hagymákat pedig karikázd fel. Kevés zsiradékon pirítsd meg a szalonnát, és add hozzá a hagymát is, majd dinszteld meg. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, és egyengesd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben, 200 fokon süsd 10-15 percig. Vedd ki, kend meg a tésztát tejföllel, sózd, borsozd, majd oszlasd el rajta a feltétet. Dugd vissza, és süsd még 10-15 percig. Zöldfűszerekkel megszórva kínáld. 
A kenyérlángost krumplis tésztából is elkészítheted, és sokáig friss marad. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük